OOO

Khamis, Februari 09, 2012

Hari Pertama Ke Bukit Tinggi Padang (Part 2)

28hb. Januari 2012 (Sabtu)
 
Dari kedai Putri Minang kami gi kedai Bika Si Mariana.  Kemudian ke sini..alahai lupalah pulak nama tempat ni.  
 
Akak masih bersabar lagi..tak beli apa-apa pun.  
Sayang nak belanja duit jutaaan itu
Pemandangan di pasar..ambil atas bas ajer
banyak tul orang jual kobis
Singgah kat sini...kami tak beli apa-apa ..sajer menjamu mata
 
Suka dengan kain warna biru tu...cantik kannnn
Kedai depan..macam-macam ada..tapi semua tak beli..
org tak beli akak pun tak beli gak lah
masjid ada di mana-mana..
Kami kemudian ke Toko Cany Sulaman  (kredit pic : Fb Cany Sulaman)
Kat sini ada jual kebaya kanak-kanak..wah dorang beli sebab ada anak kecik..akak jamu mata ajerlah
Antara yang di jual....suka dengan kain hitam tu..lepas membeli belah kat sini, semua dah penat..kami terus ke hotel
 
kitaorang check in di Hotel Karisma, lepak dalam bilik.  Akak sebilik dengan Kak Midah sebab kitaorang ajer yang solo, yang lain couple..sedih aaaaa..apa nak buat hb tak nak gi kat sini..
 Lepas maghrib kami gi makan malam sambil tenguk pemandangan di waktu malam..meriah betul sebab ramai yang jual macam-macam makanan
Makan masakan padang lagi..tak jauh dari hotel..gambar malam gelap..
ambik waktu siang
 cam biasa macam-macam lauk di letak atas meja..akak makan 
ayam pop dan sup..
 Air ini juga yang jadi pilihan..
 yehaaa keluar gak duit kat sini..terpaksa beli baju baru..nasib baik jumpa saiz akak..akak beli gak jubah sebab harganya berpatutan..tapi kenalah pandai tawar menawar.  Peniaga ni ambik gak duit Malaysia. 

 berakhirlah malam pertama di sini..nantikan sambungannya..sabar yer..

13 ulasan:

  1. kebaya cantek2 tp kalau sy pon tak beli sbb sy tak pakai.. bese kalu sy pg bandung ke jakarta kebaya sy beli tp utk kakak haihh ade aje alasan nk berbelanja haha

    BalasPadam
  2. Kalau citer jalan2 cerah bijik mata saya membacanya hihi

    BalasPadam
  3. waaahhh... terbeliak tengok kain2... cantik nya...

    BalasPadam
  4. air tu sungguh menyelerakan...

    BalasPadam
  5. A'a, cantek la kak kaler biru tu :)

    BalasPadam
  6. wah..bestnya dpt gi ziarah ....
    rombongan ye...sori tak baca part 1

    BalasPadam
  7. barang2x sana mesti murah2x....sesuai untuk orang pompuan shopping nie

    BalasPadam
  8. Kak Ina , minum jus apokat ye...saya pun suka jus tu.

    BalasPadam
  9. salam akak. dlm byk2 kedai,kedai mana eh kt padang n bukittinggi ni yg paling murah n cantik2?

    BalasPadam

  10. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers