Rabu, Mac 14, 2012

Kerepek Sabak Bernam

Kami ni jarang lalu jalan Sabak Bernam dan sewaktu dengannya sebab ashik ke selatan ajerlah.  Bila lalu jalan kat sini rasa excited tenguk ada macam-macam yang di jual di tepi jalan.
Salah satu tempat yang kami singgah ialah tempat orang jual bermacam-macam jenis kerepek termasuk popia simpul dan macam-macam lagi sampai rasa nak rembat semuanya. 
Harga pun tak mahal sangat macam jual kat sini.  Sebelum cuba kena rasa dululah, ada yang akak gemar, suami tak gemar, suami suka akak tak suka.  Al maklumlah tekak masing-masing mana nak sama selera.

 Kami ambik peket kecil sikit dulu sebab senang nak makan dalam kereta.  Kononnya nanti balik nak beli lagi, tapi akhirnya tak jadi beli pun.
Ada jugak di jual bangkit bakar dan bangkit kelapa, nanti sape yang lalu bolehlah singgah..akak pun tak tau km berapa sebab tak tau sangat jalan kat sini.  Orang Sabak Bernam, Kuala Selangor dan Sekinchan taulah kan. 

Oh yer..ada geng talibarut berasal dari sini.  Nanti bolehlah tanya kat tempat ni..tapi Firdaus kata kat Sabak Bernam?  Hermmmm betul ker?


19 ulasan:

  1. kuih bangkit..sedapnye...

    BalasPadam
  2. sedap jugak kalau dapat kerepek pedas :p

    BalasPadam
  3. byknyer..blh borong sesungguh hati ni

    BalasPadam
  4. akak singgah kedai kerepek dekat trafik light Sg Limau atau kerepek di Simpang 5?

    saya orang Sg Besar, Sabak Bernam :) tak tau pun kak ina ke sini. kalau tidak boleh jumpa sekali.

    BalasPadam
  5. Kak Ina. betul la tu mcm cik laili cakap tu. kat situ ja biasa orang singgah. dekat trafik light sg panjang pun ada kilang buat kerepek juga. org kata situ pun sedap.
    Sue orang sg. besar kak..Heee

    BalasPadam
  6. dekat ngan area rumah mak mentua si KID tue...

    BalasPadam
  7. kerepek memang best makan sambil tengok tv.. terutama kalau ada banyak.

    BalasPadam
  8. makan kepek ni mmg sedap tp tkleh behenti n tkleh nk wat keje lain melain kan kalau tgk tv leh la. tgk sambil makan...kalau kat office...mmg tak jd keje

    BalasPadam
  9. 4 - rm10 murah nye, mcm kagt padang besar 3 - rm10 kalau tk silap...nyum nyyum.....nk kepek bawang. time raya je slalu ada.tp skrang ada je wapon bukan raya...nyumnyum

    BalasPadam
  10. kalau kat parit raja dan air hitam johor pun banyak org jual kepek, malah dah ada iks kepek nie, balik kampung mesti beli banyak2... kat sabak bernam and area selangor x pernah lagi belinye...

    BalasPadam
  11. adik2 selalu pi sini borong kerepek.. memang best..

    BalasPadam
  12. kat simpang lima tu je.. belok kanan, masuk laaa ke Parit 3.. ada laa umah mertua saya.. :)

    btw, mmg murah laaa kepek situ. macam cik laili cakap..

    BalasPadam
  13. wah banyak kerepek boleh borong ni kak.. kalau saya balik johor dekat ayer hitam pun banyak juga kerepek macam ni..

    BalasPadam
  14. Bahagianya dapat makan kerepek sambil travel. Biasanya driver le yg makan hati. Sebab dia takleh nak makan sesungguh mcm penumpang. hahah.

    BalasPadam
  15. saye org sabak bernam kak..kalau nak kerepek yg sedap2 ade banyak tempat kak..kalau akak jalan2 sabak bernam bolehler akak informe saye eik nanti saye bagi akak rase kerepek yg sedap2 belake dkt erea sini...hehehe

    BalasPadam
  16. kak ina/kid: nk pesan kepek...... 4 -rm10.....huhu tuk hari raya siap2

    BalasPadam
  17. nk kepek pisang, kepek ubi pedas , kepek bawang ngn kepek keledek

    BalasPadam
  18. Kalau nak raya, tentu tempat cam ni jadi tumpuan.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers