OOO

Rabu, Mac 07, 2012

Makan Roti Sedap Di Bukit Tinggi Padang

Anak Kak Ramlah kata roti lapis ni sedap. Dorang dah pernah rasa sebab dah kali ke 3 datang ke Bukit Tinggi Padang.  Nama roti ni tak ingatlah pulak, cuma kat dalam gambar ternampak  tulis Roti kat depan dan Bandung kat belakang..tak nampak sebab terang sangat di sinari flash camera.
Bila dah sampai kat hotel, kami semua berkumpul nak rasa roti lapis ni.  Akak pun teruja gak nak rasa.  Turut kelihatan Mertabak Mesir yang dikatakan berasal dari Mesir.
Dua keping roti tebal ni dorang buh jem blueberry dan kaya.  Jadi rasanya memanglah manis. Rasa rugi lak tak tenguk camner dorang buat.  Rasanya dorang bakar roti dulu baru bubuh kot.  Pastu dorang bakar lagi.  Kalau nak 3 tingkat pun boleh.
Bila jalan dengan akak, dah semestinya akak sibuk ambil gambar.  Kat depan gerai roti ni pun jadilah.
Selain dari jem blueberry dan kaya ada gak letak susu manis dan cheese..tapi cheese dah habis.  Jika sesiapa yang  ada penyakit kencing manis dan tak suka kemanisan melampau, korang mesti tak suka.  

Tapi dah jalan kat tempat orang, rasa rugi tak mencuba kan.  Harga tak taulah pulak sebab dorang yang belanja akak.

11 ulasan:

  1. kak ina kalo sudi joinlah GA el eh
    mcm2 adiah menarik jam tangan english cotton handbag hehehe

    http://arwendanish.blogspot.com/2012/03/arwendanish-1st-giveaway.html

    BalasPadam
  2. kat sane advance gak menu nya ade cheese,kalo xsilap pisang cheese pon ade

    BalasPadam
  3. Kak ina.. bestnyer dapat jalan2.. mehler jengok blog sayer lak.. :) saya dah follow blog akak..

    BalasPadam
  4. ummi pun kalau jalan2, mesti nak rasa food kat satu2 tempat tu..

    BalasPadam
  5. mcm penah mkn gak tp xtau ape namanye gak hehe

    BalasPadam
  6. tak pernah jumpa lagi camni, bleh try nanti.

    BalasPadam
  7. memang sedap, laparnya tengok benda alah ni

    BalasPadam
  8. Roti ni namanya baulu bakar..kat indo memang roti ni byk dijual.perisa cheese plg sdap..

    BalasPadam

  9. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    BalasPadam
  10. Berkunjung ke blog sahabat alias Blogwalking berharap dapat kunjungan balik yang nota bene kata SEO cara mendapatkan Backlink berkualitas untuk bog. kalau ada kesempatan mampir gan terima kasih

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers