OOO

Selasa, Jun 12, 2012

Masakan Kelantan Sedap Di Kampung Padang Balang

Akak dah try banyak tempat nasi kerabu iaitu makanan utama di Pantai Timur di Kuala Lumpur tapi semuanya tak sesedap di sini.  Kalau nak makan kat restoran akak malas nak  makan sebab dah tau memang mahal terutama kat shopping complex.
Kalau pergi hari Sabtu dan Ahad, panjang tau orang beratur nak makan/tapau makanan kat sini.  Masa cuti sekolah akak nak bawa anak-anak keluar..malas nak buat breakfast, ajak dorang makan kat sini ajer.
Nasi kerabu biru dah habis, cuma tinggal nasi kerabu putih sebab jam dah pukul 9.00 lebih, tak kisahlah janji ado..Ira dan Imran punya nasi kerabu bersama ayam goreng kampung
Akak suka makan bersama gulai ikan tongkol..dulu tak suka makan ikan ni...tapi bila dah cuba..ah rasa sedaplah pulak..nak masak tak pandai..beli yang siap cukuplah sebab anak-anak tak suka..tak berbaloi nak masak ..betul tak?
 Yang paling best ada gulai itik yang sedap, makan bersama ayam goreng kampung gak...
oleh sebab duk kat kedai ala-ala kampung taklah mahal sangat pun..
 campur air baru Rm28.00..murah bukan..kenyang sampai petang..

24 ulasan:

  1. murah sgt2...lama x makan masakan kelantan

    BalasPadam
  2. alamak..kecur air liur.kalau dapat yg kaler biru lagi best kot.hehe

    BalasPadam
  3. Salam kak..

    Kat mana Kg Padang Balang ni?

    BalasPadam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  5. nak terjah la nti, ;)

    kg pdg balang,kat gmbak-sentul

    BalasPadam
  6. salam kak...gerai ni kat tepi jalan atau kena masuk ke dalam ikut simpang sognboard kg tu?..tq in advance & salam kenal.. :)

    BalasPadam
  7. alahai nasi kerabu, feveret saya tu kak, time bulan posa nanti, hari2 saya sanggup mkn nasi kerabu setiap kali berbuka

    BalasPadam
  8. I like.....nasi kerabu......^_^

    BalasPadam
  9. alahai..lama tak makan nasi kerabu.. kecur saya..

    BalasPadam
  10. Sedapnye kak, tengok gambar cukup buat leleh airmata, kecur airliur tak terkata.

    BalasPadam
  11. mmg sedap mkn dh kdi ni...sy pun dh pernah try gak....

    BalasPadam
  12. FUHH..GULAI ITIK tu nmpak sedap tol..

    BalasPadam
  13. senang, order je...mak bayar. kan kak Ina hihi

    BalasPadam
  14. gulai itik pun ada.. waaahhh.. murah kan?

    BalasPadam
  15. susah nak dapat gulai itik nie... tapi jauh pulak dengan saya nie... haishhh...

    BalasPadam
  16. suka masakan kelantan, mai la kelantan lagi kaka...hehe....jaa org kelantan..nanti boleh bwk jenjalan... :)

    BalasPadam
  17. berbaloi baloi kak ina harganya :-)

    BalasPadam
  18. aduhh kak, nsk krabu, nsk dagang bsama ikn tongkol..keuh cek mek molek..sume2 sodap2 kak..

    tingat kt kedai mkn kelantan yg brada kt klang ni ah..kdai kecik je, kalo xsilap taon lps ada msuk tv coz kepopilerannya..kihkih..

    mmg sedap2 kak..lebeh2 lg mee celop perhhh trangkat.. hrga pn sgt mura..

    best2!!

    BalasPadam
  19. Murah dan nampak sedap makanan :D hee

    BalasPadam
  20. Memang best makanan kat sini...kalo nak bungkus, beratur panjanglaaaa....

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers