OOO

Ad

Khamis, Julai 12, 2012

Beza Pendapatan Blog Klik-Klik (CPC),Buffred Earning Dan Sponsored Post

 masa ni kan..Pak Nil cam acuh tak acuh ajer layan akak..sebab akak tak cantik/glam...
pakai simple ..baju dan  tudung so so pulak tu....dahlah 
camera murah...sentaplah kejapppp..pasni malas nak bergambar dengan dia lagi

Masa gi satu event Astro bulan lepas ,  akak duduk meja sebelah Aznil dan geng dia..tak silap jurugambar Astro dan wartawan paper yang lain.   Tau ajerlah Pak Nil..mulut tak boleh diam..pot pet pot pet pot pet..kebanyakkan gossip  pasal peserta ON AIR

Dapatlah akak dengar suara Pak Nil secara realiti..erhmmm sama ajer macam kat tv rupanya.

Bila Pak Nil ternampak blogger Beautifulnara.com (BA)..dia tanya..

Ehh eh tu kan blogger BA yang dapat duit banyak dari berblog kan...

Ada seorang teman Pak Nil bagitu..

Betullah dia...Jangan main-main..BA..tu tiap-tiap bulan masuk ribu riban..

Pak Nil..ooo yer ker?  Macam mana dia boleh dapat macam tu?

Kat blog BA kan ada iklan Nuffnang..sape yang masuk dorang klik iklan tu dapatlah dia duit..pastu dia terangkan camner klik klik tu berfungsi..

Pak Nil...wah..bestnya readers datang ke blog i memang banyak giler..beribu riban..boleh jadi cam BA.

Eh salah tu..Akak dan manager saling berpandangan satu sama lain..nak menyampuk kang kata kepohci..
Klik tu memang takkan dapat banyaklah...cuba tenguk..berapa RM paling banyak tak sampai pun RM2.00 ajerk....tak banyak kan..jadi korang janganlah terlibat dalam geng klik mengklik ni yer..rentikanlah kerja yang tak berfaedah tu.

Dulu pun akak pernah terlibat dalam geng klik klik iklan nuffnang masa mula-mula menceburi bidang ini...semuanya percaya bila dorang pot pet pot pet klik mengklik boleh dapat duit banyak......percayalah..tak banyak hasil pun..takut kena ban adalah


Melainkan kalau ada BE..tu pun bergantung kepada trafik
Yang buat bloggers seperti Beautifulnara dan Redmummy (akak suka dorang berdua ni..fofolur tapi tak kekwat) dapat ribu riban sebab dapat sponsored post/advertoriallah dari nuffnang..harap korang faham yer


Kalau tak faham lagi tak taulah yer...setakat ni dulu tip berblog dari akak....dulu pun akak blurr pasal hal ni..tak salah berkongsi kan...sharing is caring

p/s semuga akak akan berhasil mendapat rezeki macam dorang berdua dan blogger glam yang lain....insyallah 

Bak kata Eyriqazz...akak dah boleh eksyen dengan orang yang kutuk akak dulu.. 

Air mata tertumpah bila dapat komen dan membaca komen dari pembaca blog sampai 100 lebih..komen yang terbanyak dalam satu N3..bagi akak komen yang dorang  beri menaikkan semangat  berblog dan sokongan anda semua akak nak ucapkan ribuan terima kasih..tanpa korang sapelah akak kan.. ..terima kasih sekali lagi.


46 ulasan:

  1. Myra dulu masa awal2 blur jugak, tapi sekarang faham la sikit2 :)


    Kak Ina dah merajuk dengan Paknil ye..?

    BalasPadam
  2. Ala..kalo saye yg obese ni nak amek gmbar dgn dia, lg acuh tak acuh je kot... hehehe...

    Banyak Kak Ina dapat. Smoge trus Dpt byk lagi ye.. :)

    BalasPadam
  3. hello..i datang lagi =)
    walaupun i dah bertahun dalam nuffnang, pun takde duit sebanyak tu! HAHA Thanks Kak Ina for sharing. U are my motivation to keep on blogging. Kalau mak i marah i cakap repek repek i akan tunjukkan blog kak Ina kasi dia. Hah...boleh dapat duit tau! AHHA..

    BalasPadam
  4. sape la kita ni kan kak... hehe.. thanx for the info kak ina.. mmg best kalau dapat BE...

    BalasPadam
  5. belum capai target nak cashout lagi..tapi slow sikit la hasil sekarang ...

    BalasPadam
  6. dah boleh cashout.. tapi tak tau lagi nak buat apa.. so biar banyak dulu.. baru cashout kot.. he he..

    paknil layan kat kak camtu ke? kesian..
    teringin nak jmpa akak face to face..
    Selalu kalau gi event.. jumpa manager kak je.. he he..

    BalasPadam
  7. saya mmg tak paham lagi pasal BE ni kak..heheh

    biasalah akak artis die ada musim dier..setakat ni sy jumpa sharifah shahira yang betul baik layan peminat cam kawan :)

    BalasPadam
  8. baca en3 kak ina ada paham sikit2.
    tapi sponsored post/advertorial tu belum tahu.dia anta emel kat kita suh tulis psl produk tu ker?

    BalasPadam
  9. dulu saya pun terjebak juga dengan klik klik ni...

    skrg dah mula faham sikit2

    BalasPadam
  10. owhhhhhhh baru lov faham akak..

    ingt klik2 tu ble bjaya..hahaha tp lov slalu msuk blog org then klik2 je iklan tu..ingt boleh mmbntu..

    tp xboleh klik kt blog sndiri kn, nti nuffnang ban blog kite..

    ooooo otai2 sume jd bjaya sbb BE n advertorial rupanya..ermm

    thnks terangkn, lov tnye da kt ramai org tp xterjawab kak..agknyer lov ni pn blogger xcntek n xpopiler gak.. lol

    akak, akak tao dak resepi sambal tahun? -msakan jawa-

    kalo tao nk gak resepinyer dari akak <3 theehee

    BalasPadam
  11. Betul tu.. Bukan klik-klik yang berjaya menghasilkan banyak income kepada kita..

    Tapi sebaliknya BE yang nuffnang bagi dekat blog kita yang berjaya memberikan rezeki yang banyak.. ;)

    BalasPadam
  12. kalau aznil tengok entry ni, confirm pasni amik gambar senyum sampai ke telinga sebab tau tepi dia blogger hebat..hehehe

    BalasPadam
  13. waahhhh banyaknya! tahniah2! ;)

    BalasPadam
  14. a'a, kalau ada BE baru earning banyak, main hentam je klik2 memang kena ban jawabnya.

    BalasPadam
  15. susah jugak nak dpt BE. saya punya sehari 800++ kunjungan sehari pun susah nk dpt BE. tak tau la pasal apa. huhu..

    BalasPadam
  16. Tu la... RM ada bagitahu kat HH bagaimana nak dapatkan Advertorial dan BE tu, paling busuk nak kena ada UV lebih daripada 2-3K sehari ... argghhh tercekik den ....

    www.hasrulhassan.com

    BalasPadam
  17. sedih pulak baca perenggan terakhir tuh

    BalasPadam
  18. Tu r. Saya pun keliru jugak pasal online income klik2 ni. Tapi abaikan je semua tu. Rezeki masing2

    BalasPadam
  19. Erkk...takpelah kak...tak perlu nak rasa apa2...kita kena faham mereka sapa dan kita sapa...cool ok, kita nak berhabis2an nampak gah, nampak lawa atau vogue tapi dalam masa yang sama kita ketepikan keperluan yang sepatutnya didahulukan pun tiada guna juga....Moga rezeki akak murah lepas ni ok... ^____*

    BalasPadam
  20. kita pun sama.. dulu masa mula2 joint aktiviti klik tu memang aktif.. heheeh.. tapi bila dah sedar.. dan mula fahamkn sikit2 konsep nak dpt income tu baru buat secara jujur.. hehehe.. semoga akak terus maju

    BalasPadam
  21. Salam. Setuju dengan kata CMG.. Kalau nak dengar je kata orang, susah juga.. Berbelanja ikut keperluan dan selari dengan kemampuan kewangan yg ada.

    Semoga akak lebih dimurahkan rezeki lagi lepas ni.. Banyak juga income sampingan akak dah cecah 4 angka tu.. Kagum sungguh.. Tahniah ye!

    BalasPadam
  22. kak ina pun apa kurangnya ..glamer ape!! selalu mokwo tengok pergi event yg hebat2..ngalah pak nil!!!

    BalasPadam
  23. heee,ijah senang dapat BE tapi susah benor nak dpt trafik tinggi. sobs. so nilainya pun ala kadar saja la melainkan rajin update dgn blogwalking hehehe

    BalasPadam
  24. tqq for sharing kak ina...

    blog sha masih ada byk technical error ...

    masih jauh ke belakang dari BE ...

    byk lg usaha yg perlu sha lakukan, kan? huhu

    BalasPadam
  25. Banyak tu. saya BE dah lama tak singgah. almaklumlah blog picisan.. memang meletup la blog kak ina ni

    BalasPadam
  26. Orang tak femes macam saya ni, pernah dapat sekali je advert seumur hidup.. sadis sungguh.. =.=


    Terbaru >Macam Mana nak Kenal Awek Gamer Yang Hot? >Berani Naik Motor Ni? >Awas! Speedtrap Cara Baru!

    BalasPadam
  27. tak fikirkan pasal BE sebab status gelihati nuff dah kena lucut.

    BalasPadam
  28. blum smpi ketahap ribu riban ni..hehe

    BalasPadam
  29. CPC PH paling tinggi pun RM1. Tapi skrg dapat adalah dalam 0.50 sen paling tinggi.

    Kalau BE memang tak faham kenapa susah sangat.

    Kalau Sponsored Post lagilah susah. Macam mana diorg pun tak tahu.

    BalasPadam
  30. Kak Ina ... maybe kena bawak si HILAL ON AIR sekali kot baru Pak Nil nak pandang ... huhuhu

    BalasPadam
  31. bukan senang nak buat duit dgn blogging, passion tu paling utama

    BalasPadam
  32. Kak, Ai pon x suke dgn pak nil. tau sgt dah prangai dia kt blakang tabir camne ;P

    Wow!!~ byknye duit nuffnang akak. skang ni blog ai agak tak brape aktif dah. sepi je..makanya, ciput jugak le hasilnye. hehe...

    Anyway, congrats kak ^___^

    BalasPadam
  33. biasa org yg ada nama, tapi tak pe kak ina ada kitorang yg sentiasa menyokong akak.

    BalasPadam
  34. masih blur lagi .. banyak nak kena belajar hehhe .. alah kak ina pun glam juga dlm dunia blog ni hehehe .. pak nil je yg tak tahu :)

    BalasPadam
  35. patutlaa muke akak masam jek dok sebelah pak nil. tp sy pun penah kena gak. dia mmg xbper nk layan blogger kak. klau ade dia sy mmg xnk amek gambar cz kene tgu lame. buang mase..

    bila akk ckp kes klik mengklik teringat zaman dolu kala. hahaha.. mmg btol pun kan. tp sume 2 dh tgl kenangan.. debu kot..kahkahkah..

    blog sy stahun gune nn bru bulan ni dpt be. alhamdulillah ade jgk pendapatan dr nuffnang. mcm akk ckp kan kena byk sbr.. :)

    BalasPadam
  36. ooo gitu ke perangai dia???biar la, tak amik gambar dengan depa pun kita tak rugikan kak...hmmm saya baru berblog...lambat lagi la nak dapat duit dari nuffnang..tapi tak pe, saya akan usaha..

    BalasPadam
  37. ye tak ye la.. sponsored post.. terlupa pulak pasal tu..

    BalasPadam
  38. Ooo macam tu ye... Baru faham.. Sikit2... Ada byak lagi xbpa paham..huhu..Tapi eza pnya traffic pon xbpa nak kencang, bleh ke dpt be tu?? Yg smpai emel kat kt tu ke sponsored post ke?

    BalasPadam
  39. kalau dah bk blog dapat duit...bila baru nak bk blog kena byr x?? nak kaya jgk mcm org2 tu..

    BalasPadam
  40. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  41. Aku Ingin sekali macam ntu, memang harus sabar nih..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers