OOO

Khamis, Julai 19, 2012

MD Putu Bambu World-Dapnyaaaaaa

Teringat Mawi bila ternampak ayat World ni.  Dah beberapa kali akak beli putu bambu warna hijau ni.
Oleh sebab Yana tak pernah cuba lagi dan kebetulan lalu kat Pasar Gombak Setia pastu kemalasan nak buat minuman petang hari Ahad lepas, akak beli ajer putu bambu kat situ.
Oleh sebab ianya di masak di situ juga....  bila makan memang terasa nikmat. Akak suka bau daun pandan yang menaikkan selera, kelapa parut  fresh dan putu bambunya memang lembut  bila di kunyah.  Rasanya yang berlainan dari putu bambu yang pernah akak rasa.
Beli 2 bungkus..sekejapan nak habis sebab makan tak boleh berhenti.  Nanti boleh beli lagi..semuga kualitinya di kekalkan sampai bila-bila.  Jangan nanti dah maju rasa pun bertukar rupa.

Banyak gak tempat mereka jual...harga RM2.50 ajer se pack..jom terjah FB MD Putu Bambu sambil tenguk camner mereka buat
 

1. NSK selayang
2. Sg Buloh
3. klang
4. kajang
5. HKl (medan selera)
6. Rawang
7. Pandan
8. MRR2
9. Gombak Setia
10. Wangsa Melawati

Bila tanya...yang putih punya tarak kah?
Tarak..kat pasar malam adalah..

10 ulasan:

  1. saya pun suka putu ni...bau dia sedap sgt smp tak boleh nk tolak..hehe

    BalasPadam
  2. Ella dah lama makan ni kak .. Ella beli yg kat bdr baru sg buloh. tiap kali berenti kat lori kecik tu mesti nak beli. mmg sedap.

    BalasPadam
  3. hurmmm.... kena terjah FB dia la untuk tengok kedai area kajang tue

    BalasPadam
  4. pia suka putu hijau ni,pia rase kat sg buloh n gombak the best

    BalasPadam
  5. Pernah makan juge. siyes suke gile!.Tp xde kat putrajaya plak... ishk...

    BalasPadam
  6. nak cari area kat kajang ni.....

    BalasPadam
  7. kat sini pun ada sis...
    Dia jual naik lori tepi jalan je....
    Jarang dah beli....
    Tapi memang soodap

    BalasPadam
  8. ada nmpak dlm nsk, tapi x pernah try lagi..nanti nk try la..

    BalasPadam
  9. bile bli tros kt ctu, kewangian aroma dia tuh mmg memukau..mkn byk2 pn mcm xtrase je..itu lov la..

    patu intinyer mcm cair je bile masuk mulot..perghhh marbeles..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers