OOO

Selasa, September 11, 2012

Suami belanja makan di Hayaki Kopitiam

Assalammualaikum  dan selamat pagi semua

Pernah sekali akak di belanja oleh Eyriqazz gi makan kat Hayaki Kopitiam di Platinium Walk Danau Kota, Setapak.
Kali ni suami akak pula yang belanja.  Nasi Dagang Ayam yang sedap..nasinya memang sedap sungguh.
 Colek...colek..masuk mulut..colek...colek masuk mulut...first time makan..ingatkan apa..rupanya macam kueh udang tapi makan dengan kuah yang agak manis..kurang ngam dengan tekak akak...orang Pantai Timur tentu suka kan kalau manis-manis.

Nama hidangan ni kueh malas...kalau orang rajin makan tentu boleh jadi malas..malas sebab dah kenyang kan..betul tak?

 Rojak buah..ada keropok gak..lain dari yang akak pernah cuba.  Akak nak cuba pulut mangga dan puding manggo tapi tak ada stoklah pulak.
 Imran nak chicken chop
Yana pun cuba chicken chop dengan black pepper sauce with egg

Suami akak suka dengan kopi kat sini..sedap sangat katanya. Anak-anak pilih macam-macam jenis air sebab boleh kongsi rasa.

Kami semua puas hati dapat makan kat sini sebab harga yang berpatutan dan makanan juga menyelerakan


16 ulasan:

  1. tempat saya lepak tu kak, dekat sgt dgn rumah saya, jalan kaki jer

    BalasPadam
  2. betull.. mak sy pun kata kuah gulai nasi dagang hayaki sedap..

    BalasPadam
  3. pergh,,masih terliur wlupun lepas mkn,,apalah nk jadi kan,,heehee

    BalasPadam
  4. haritu masa pegi flaming tu,nak singgah sini,tapi tak singgah pun..
    lepas ni boleh la try makan kat sini

    BalasPadam
  5. nampak menarik dan sedap ni kak.. kalau ada yg open table lagi sedap.. :-)

    BalasPadam
  6. Bestnya makanan dekat Hayaki Kopitiam ni..

    Sesuai untuk bawa ahli keluarga makan dekat sini..


    RM140 Tajaan Pertama Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular 2 (Klik Di Sini)

    BalasPadam
  7. menarik jer menu2 dia... first tyme tgk rojak dicampur keropok..mmg selera org pantai timur nie.

    BalasPadam
  8. tempat slalu mkn ngan wife tu kak.bwh ofis sy je. yg paling best nasi berlauk sbb ada ulam n budu, ns kukus ayam berempah n manggo ice rock.tu yg wajb ordr

    BalasPadam
  9. anak2 mesti nak mkn chicken chop kan, suka sangat dia org tu... bikin perut ku berkeroncong lah pulak

    BalasPadam
  10. nk jadik ank akak gak la..bruntung!!! mehehehe


    nsk dagang xbleyh thn, ciken cop yana nmpk lazat!!

    kopi sedap? erkkk O.o haruslah lov g mndapatkannyer tp sgt jao tu..hish!! sentap!!

    BalasPadam
  11. ohh dekat ngan area rumah sewa sha dulu.. jom lah kak ina kita makan situ lagi... hehe

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers