OOO

Isnin, April 23, 2012

Masakan Kelantan di Hayaki Kopitiam

Malaysia adalah syurga makanan...betul tak?  Kalau terasa lapar di tengah malam pun kita masih boleh menikmati makanan di restoran, cafe, kopitiam yang di buka 24 jam terutama di bandaraya Kuala Lumpur seperti di Hayaki Kopitiam.

Terletak di Platinium Walk Danau Kota Setapak, Kuala Lumpur, Hayaki Kopitiam adalah milik bumiputra yang menyediakan masakan Kelantan bagi pengemar dan juga untuk orang Kelantan yang telah menetap di Kuala Lumpur.
Antara makanan yang kami cuba ialah 
Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah
 
 sedap memang sedap..kena dengan selera akak
dessert  ni memang sedap..kat bawah ialah  buah-buahan yang telah di kisar bersama ais, di atas pula di taburi dengan buah yang di dadu..memang sedaplah kalau singgah boleh cuba lagi.  akakcuba setelah di cadangkan  oleh teman blogger
Coklat Ais Blended sesuai untuk penggemar coklat
 Chicken Chop..memang puas hati makan chicken chop ni sebab portion besar dan yang paling best black pepper sos dia memang sedap.  Harga RM12.50
Selain dari itu terdapat juga Nasi daging ayam dan nasi dagang ikan berharga RM7.90, mee kari, nasi kerabu dan bermacam-macam makanan yang boleh di katakan enak-enak belaka.  Harga makanan di sini tidaklah semahal mana dan yang paling penting free wifi.
Terima kasih buat Eyriqazz kerana sudi belanja akak, Imran dan Firdaus.  Semuga murah rezeki dan boleh belanja akak lagi


15 ulasan:

  1. hehe mcm kenal je tmpt ni

    pia penah singgah minum je,air sirap bandung nya xbesh

    xkena dgn selera pia kot,hehe

    BalasPadam
  2. Sedap ni kak. Memang kena la dengan tekak anak jati kelate macam saya nih..hehe3

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum Kak Ina

    saya pernah dua tiga kali pergi kat sana....memang sedap dan selesa

    BalasPadam
  4. terliur la kak ina...
    rsa nk pi kl hr ni gak terjah tmpt ni....

    BalasPadam
  5. xpenah lg try makan kat hayaki ni tp tringin gak tgk makann dia best2 je..

    BalasPadam
  6. WAh sedapnya ...bila dengar ada nasi kerabu kecur air liur . Sukaa sangat.

    BalasPadam
  7. tak penah lagi pegi tempat ni kak. tapi mmg nampak sedap sgt2.

    BalasPadam
  8. aduhh k.ina..sy ore klate..!terliurnyaaa..uwaaa

    BalasPadam
  9. sedapnya. rindu masakan mak kt kelantan =(

    BalasPadam
  10. Wah sedapppnyer kak iNa.. Yang gulai ayam ngan nasi putih tu.. payah nak cari..

    BalasPadam
  11. Patutla menu sedap sebab ada yang belanja.. Paling tak tahan tgk desert tu kak :)

    BalasPadam
  12. Hayaki kt KB penah kuar kat JJCM tp sy lom sempat nk terjah. tgk rega dier mmg x cayer. muroh beno. x sangka ada cwngan kt KL plaks.

    BalasPadam
  13. nasi berlauk tu memang sedap....by the way...eyriqazz mmg tengah murah hati nak belanja kawan2x makan tue..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers