Selasa, Oktober 30, 2012

Shopping Di TESCO Extra Mutiara Damansara

48 hours Sticky Post. Scroll down for the latest entries.
 
Balik dari menonton, anak-anak ajak beli barang keperluan...erhmm nak gi mana yer..
Mak jomlah ke TESCO..Ira nak beli barang nak bawa balik ke asramalah.
 
Pergi kat hypermarket senang, semuanya ada di bawah satu bumbung..anak-anak boleh pilih apa yang mereka perlukan.

Di tambah pula dengan lagi dengan harga barangan yang berpatutan serta pilihan produk yang banyak mengikut jenama dan saiz.

jamu mata.. cantiknya bunga..orang perempuan 
kalau tenguk bunga mesti tertarik
Excitednya Imran bila tengok mainan yang dijual disini terlalu 
banyak sampai akak pun tak larat nak layan karenah dia.
 
 Kalau keliru dengan harga..leh semak di mesin semak harga kat sini
 
Mak nak susu...akak suka jika ada jualan murah yang melibatkan barang keperluan keluarga yang tertera harga diskaun, sebab bolehlah beli sekali banyak dan simpan (stockpiling)...janji tarikh luputnya masih lama lagi.
Belek-belek barang perhiasan rumah..kalau ada yang terkenan..ada bajet terlebih dan harga berpatutan..terus masuk dalam troli
 
 Mana satu yang cantik..rambang mata 
dibuatnya pelbagai pilihan
 
Mak..nak belilah non stick pan ni  Daus

pelbagai corak..pelbagai bentuk
"Brand ni memang susah nak cari ni..Tempat lain tak jual"... 
Anak akak ni memang pakai satu brand je untuk penjagaan diri dia.
 
Bahan-bahan keperluan bakeri yang sesuai untuk akak yang jual kukis coklat chip.   Tak salah membeli barangan jenama pasaraya kerana harganya yang murah dan berpatutan serta kualitinya yang sama dengan barangan berjenama terkenal.
Kat sini juga menjual pelbagai pilihan sayur-sayuran yang segar kerana mereka mengambil dari penanam sayur dan terus dihantarkan ke kedai mereka setiap hari. 
Pelbagai jenis roti yang berkualiti, pelbagai pilihan dan bentuk, rasa 
serta saiz yang berbeza dan ianya dibakar pada hari itu juga.
Selain sayur-sayuran, buah-buahan yang terdapat disini juga amatlah segar dan harganya memang jauh berbeza dari pasar-pasar malam dan juga pasar-pasar pagi.
Kalau ke TESCO memang anak-anak suruh beli Pizza di sini..murah dan sedap pula..tak payah nak penat-penat beli bahan dan membuatnya.  Balik rumah cuma panaskan dalam oven dan juga tidak mengotorkan dapur.
Balik rumah cuma panaskan dalam oven dan juga tidak mengotorkan dapur. Harganya memang murah dan menjimatkan daripada makan di luar.
Suasana TESCO Extra Mutiara Damansara  dulu dan sekarang memang sangat berbeza, sekarang ni sangat-sangat mesra pengguna, lengkap dengan pelbagai kemudahan, ruang pameran yang tersusun dan bertambah ceria.
 
Di buka dari pukul 8 pagi hingga 1 pagi keesokannya harinya, memang memudahkan bagi warga kota yang sentiasa sibuk setiap hari untuk membeli belah barang keperluan di sini. 
 
Jangan lupa membawa Clubcard anda tau dengan menjadi  Tesco Clubcard, kita boleh collect point, yang boleh di convert  dengan Clubcard Cash Vouchers.



lagi banyak point yang di kumpul, lagi untung...yang paling seronok..pendaftaran adalah percuma


Tempat pembayaran yang banyak dan luas menyenangkan untuk membawa troli dan mempunyai banyak  kuanter pembayaran.  Layanan dan perhatian dari para pekerjanya juga adalah mesra pelanggan dan penuh dengan senyuman.

Di TESCO Extra Mutiara Damansara juga terdapat kemudahan seperti
Kedai  Optik 
 Farmasi..senang nak cari produk kesihatan di sini

Kedai Telefon ..kalau tak beli..boleh jamu mata..kalau dah berkenan beli ajerlah

Samsung World yang menjual produk-produk Samsung..
pelbagai jenis peralatan ada di sini

pelbagai kemudahan untuk membeli barangan elektrik yang diingini
Bila dah penat membeli belah, bolehlah membasahkan tekak dengan makanan dan minuman yang di jual di sini. 
 
Antara aktiviti yang di adakan di TESCO Extra Mutiara Damansara

Salah satu sebab anak-anak suka berkunjung kesini sebab boleh melibatkan diri dengan aktiviti yang di adakan sambil bersuka ria bersama keluarga
 
Tak risau tentang bayaran parking sebab di sini untuk 3 jam pertama jika kita membeli barang dengan harga sebanyak RM5 keatas. Selepas 3 jam kena bayar tapi tak mahal pun. 

Lagi satu tempat parking pun luas dan banyak kotak-kotak parking yang disediakan. Kalau pergi weekend pun tidak risau dengan kekurangan parking dan masih senang nak cari tempat parking.


Ada tempat parking khas untuk ibubapa dan kanak-kanak dan juga tempat orang kurang upaya.
 
 Berbagai pilihan bermacam barangan
Kualiti setanding dengan harganya
Hebat berbelanja di sinilah tempatnya

12 ulasan:

  1. lame tak pg sana...byk dah berubah

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum Kak Ina

    tak pernah pergi sana
    selalu di giant dekat rumah ajer

    BalasPadam
  3. assalamualaikum..
    Besarnya tesco...tesco kat sini biasa2 je..tapi agak sederhana besar juga..

    BalasPadam
  4. assalamualaikum kakina...memang seronoknya kalau pergi membelibelah di pasaraya Tesco ni...:)

    BalasPadam
  5. waaaahhhh... nampak macam selesa dan mudah berbelanja di tesco!!

    BalasPadam
  6. Saya shopping juga di sini :-)

    BalasPadam
  7. sy shopping brg2 dapur tetiap bulan mmg kat tesco la...parking senang...brg pon banyak...harga berpatutan...easy access dr jalan..mmg convenient

    BalasPadam
  8. wah best giler dpt shopping kt tesco.. bila la nk ada tesco kt kuantan ni...

    BalasPadam
  9. tak cantik langsung

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...