lazada

Lazada Malaysia

Sabtu, November 24, 2012

Percutian Di Gold Coast Morib Banting

Assalammualaikum..
 
Anak buah akak dah pergi ke Gold Coast Morib Malaysia...dia kata best gi sini. Anak akak yang masih bersekolah tu tak sabar nak gi.  Akak kena tunggu cuti sekolah sebab Ira ni duk asrama..ada ajer program sepanjang masa persekolahan.
Bila dorang tenguk ajer taman tema ni semua dah syok terutama Imran tak sabar nak gi masuk dalam air.  Akak ambil pakej yang tak sampai pun RM200.00..kira oklah untuk kami bertiga.  Suami dan anak-anak lelaki tak leh join sebab dorang tak leh cuti.
Tempat ni masih baru lagi...puas hati gak dapat bilik camni..kami pergi 3 orang ajer..jadi sambungkan ajer katil ni..memang muat.
Imran cam tak pernah tenguk jakuzzi..salah satu kelebihan kat sini..
berendamlah sampai kembang segalanya
Bila Imran dan Ira dah gi sini..akak cuma duk kat atas ajer..ambik gambar sambil perhati ragam orang yang mandi manda di tingkat 4.
Walau kat bilik mana kita tidur..dari balkoni memang pemandangan kat taman tema ni. 

Klau nak main slide yang tinggi warna biru tu kena pakai baju mandi..kalau pakai baju t shirt dan seluar track tak di benarkan..mandi manda ajerlah kat bawah..tapi kat slide rendah ni boleh pulak.  Beli ajer baju renang muslimah.
Dah bosan..akak berendam dalam jakuzzi..best wow ..tapi ralat sebab hb tak ikut ...kalau idak boleh berendam berdua-duaan...ahaksss.  Imran dan Ira pun suka duk berendam dalam ni.
Kat tepi pantai ..tak banyak aktiviti ...mandi manda pun 
cam payah ajer..sebab air jauh sangat
Sebelum pulang akak paksa dorang masuk ke taman tema..suruh ambik gambar.  Oh ya..masa check in dorang akan kasi sticker nak pakai kat tangan untuk masuk ke taman tema ni..sticker ni termasuk dalam pakej bilik.  

Jangan buka/cabut/potong sebab nanti nak masuk keesokannya tak boleh.  Kena bayar lagi tau..orang dewasa RM30.00 dan untuk kanak-kanak RM20.00..buat aper nak membazir bayar sampai 2 kali kan.  Nasib baik akak tanya masa check in.

Oleh sebab akak takut nak keluar pada waktu malam sebab tak orang lelaki dewasa akak siap-siap bawa bekal dan beli pizza.

Sarapan pagi pun termasuk dalam pakej..kira oklah juga.  Terletak di Morib tak jauh dari Pekan Banting.

17 ulasan:

  1. plan nak pergi tp x srmpat lg. hejehe

    BalasPadam
  2. http://lizaufa-pink.blogspot.com/2012/10/celebrate4thanniversarygoldcoastmorib.html

    nak share gak pasal morib :)

    BalasPadam
  3. wow..cam best ajer nih...tentu anak suka ni..blhla brcuti utk anniversary nanti

    BalasPadam
  4. waa bestnya kak ina..tq for the info.

    BalasPadam
  5. assalamualaikum kakina...bestnya dpt bercuti ke sana...:)

    BalasPadam
  6. best! pakej rm 200 tu tmasuk tmn tema,bilik dan sarapan ke kak?

    BalasPadam
  7. Seronoknya pergi bercuti.. Siap ada jakuzi lagi.. Berendam lama2 best tu.. :)

    BalasPadam
  8. amboi akak...bercuti solo dgn anak2 je.
    sesekali berendam dlm jakuzi wow best tu!

    BalasPadam
  9. salam kenal kak..wahh mcm best je kan tmpt tuh..leh myra bawak si kecil myra tu plus mak nyer ni pon teruja gak nengok..nanti balik kl boleh la pergi sana..huhu

    BalasPadam
  10. Waaaaah....
    Saya memang nak bawa anak2. Tapi ayahnya pula yang asik bizi.

    BalasPadam
  11. salam boleh tanya x..akak kena buat additional payment x sbb pakej utk 2 org je kan?.. coz sy nk pegi this week .bw ank 3 org tu yg nk tau kot kena byr

    BalasPadam
    Balasan
    1. mualaikumsalam ayeinrayyan
      nanti boleh bayar masa nak msk ke taman tema..

      Padam
  12. Assalamualaikum kak, saya baru nak pergi esok..google pengalaman orang terjumpa akak punya..thanks kak:)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers