OOO

Khamis, November 08, 2012

Jaga-jaga Ada Yang Memerhati

Assalammualaikum dan selamt pagi
 
 agensi penguatkuasa maritim malaysia(apmm) sedia berkhidmat
 
Masa kami snorkeling ada yang memerhati
Ada peraturan yang perlu pengunjung ikuti jika berada di Marine Park ..kalau nak klik untuk pembesaran yer
Selain menjaga keselamatan perairan Pulau Tioman mereka juga mengambil berat tentang jumlah penumpang yang berada dalam bot laju ni.  Kalau ada rakyat asing mereka akan check dengan pengemudi bot sebab dorang kena ada senarai penumpang.
Kalau terlebih muatan..kenalah mengadap...tak tau apakah hukumannya..mungkin kena saman kot
Selain dari itu polis marin juga ada di jetty..mereka nak pastikan pengunjung dan pelancung sentiasa merasa selamat di sini
Bila feri tiba, mereka juga akan buat pemeriksaan dan memastikan dan pemandu memiliki sijil kekompetenan untuk mengemudi bot dan mereka akan pastikan yang feri tidak beroperasi secara haram.  Ini untuk memastikan keselamatan pengunjung dan penduduk.
Mereka juga akan pastikan semua penumpang mendapat tempat duduk..tak boleh berdiri sebab perjalanan mengambil masa yang lama dan juga memeriksa senarai nama penumpang

Disebabkan peraturan yang di kenakan perjalanan ke Pulau Tioman memang kadang-kadang mengambil masa yang lama.  Tak apalah sebab kat dalam feri ada tandas dan leh tenguk video cerita macam-macam..taklah terasa boring


10 ulasan:

  1. rasanya tak dapatlah saya nak rasa naik bot.. sebab wife takut dengan laut

    BalasPadam
  2. baru rasa selamat kalo cenggini

    BalasPadam
  3. assalamualaikum kakina....seronoknya kalau dpt pi sana keselamatan tetap terjamin sekali...:)

    BalasPadam
  4. jauh bercuti ya kak ina...best2...

    BalasPadam
  5. pemandangan pantai di Tioman pastinya cantik kan ??

    BalasPadam
  6. erm gambar yang atas tu agensi penguatkuasa maritim malaysia(apmm) la kak ina

    BalasPadam
  7. nak kongsi sikit, jemput tengok blog saya,thankz
    http://tester-kesuburan-pregnancy-murah.blogspot.com/

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers