OOO

Jumaat, Disember 14, 2012

Restoran Nur Kasih Raihan Brinchang Cameron Highland

Assalammualaikum
 
Sedap nama restoran yang kami singgah untuk makan malam di Brinchang ni. Mula-mula nak makan kat pekan Brinchang tapi punyalah payah nak cari parking dalam suasana hujan sepanjang malam.

Akhirnya kami berhenti di restoran yang terletak di bahagian bawah Hotel Titiwangsa  menghala ke Tanah Rata sebab parking senang kat sini.
Hirup tomyam bila cuaca sejuk memang menyamankan
kailan ikan masin...sedap di makan bersama nasi putih yang panas
Telur Bistik
Udang goreng kunyit..4 ekor udang RM4.50..mahal rasanya
Ayam pedas..kira ok lah sebab rasa masakannya sesuai dengan tekak akak. 
 
Semua sekali termasuk air dalam RM40 lebih..kira oklah kan..yang 
akak suka sebab tandasnya bau wangii...
Kami singgah di pasar malam Tanah Rata, tapi sayangnya banyak tak buka..mungkin sebab hujan kot.  Tak beli apa-apa pun kat situ.
Beli barangan cenderahati di area pekan Tanah Rata sebab banyak pilihan..semuanya bentuk strawberi dan warna kegemaran akak merah dan pink..i likeeeeeeeee
Kalau jejalan bawa payung memang terasa agak payah sikit..dahlah sejuk kat Cameron ni..tambah lagi hujan sepanjang malam..memang kena pekena secawan kopi di bilik sebelum tidur barulah lena.

17 ulasan:

  1. kalau saya ada sana boleh saya pi cari akak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kamu tinggal kat cameron ker cheq sue?

      Padam
  2. tengok mkanan ni semua terus lapar. :)

    BalasPadam
  3. sy g hari selasa hari tu kak....hujan juga...
    nak ke pasar malam tu pun leceh rasanya bila hujan2 nie...

    BalasPadam
  4. memang dah terbiasa dah pi sana..hehe..

    BalasPadam
  5. bestnya akak pg cameron..teringin nk pegi selalu ye tp xlarat kalau pg time cuti...jemm x ingt kat atas tu..

    BalasPadam
  6. restoran nie la antara yg bersih kat Brinchang cameron ... klu akk pegi kedai makan lain, agak kotor...tambah2 foodcourt dia. lalat ... dengan x bersihnya. sy klu pergi cameron sllu makan dkt restoran nie ... bersih juga

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu akak setuju..

      Padam
  7. dah lama tak jejakkan kaki ke CH.
    btw, wajah blog akak makin cantik. suka tgk :)

    BalasPadam
  8. akak bestnya dapat jalan2...kitorang tak berjalan pun tahun ni....huhuhu sedih...

    BalasPadam
  9. kak!macam ni baru sng sket nak tgk blog akk!terang dan jelas hehe..sy pon pernah mkn sini sbb tu je kedai bukak selalu hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih bibu wilda..ooo kamu dah try gak ek..kira ok kan masakan dia

      Padam
  10. CH tetap idaman hati... lain rasanya kalau dapat cuti2 di situ

    BalasPadam
  11. kailan ikn masen dia nmpk menyelerekan di ujan2 ni kak..haboih 4ekor je 4.50 kak? kot udang dia beso2 kot.. cute je ank2 akak try topi comei2 tu..ahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. comel ek...terima kasih lina

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers