lazada

Lazada Malaysia

Khamis, Januari 10, 2013

Sedapnya Seafood Di Kampung Salang Pulau Tioman

Walaupun rombongan kami di sediakan makan malam sepanjang duk  3 hari 2 malam di Kampung Salang Pulau Tioman..kami teringinlah pulak nak merasa makanan laut yang di bakar kat sini.  
 
 Tak tahan weiii air liur bila lalu kat tempat pembakaran ni...malam pertama cuma tenguk dan ambik bau ajer..malam kedua tak leh tahan dah
Ikan gadang-gadang....segar pulak tu
Terus hb suruh akak pilih nak makan apa? Pucuk di pinta 
ulam mendatang...apa lagi
Lupa pula nama ikan ni...ikan ni memang segar...isi lembut dan terasa manis..
cicah pula dengan sambal dan air asam..terbaiklah....
Sotong besar yang jadi rebutan..memang sedaplah dan masih teringat-ingat kesedapan makanan laut kat sini.  Sape yang gi kat Kampung Salang Pulau Tioman kena pekena makanan ni..terbaik beb..harga pun berbaloi-baloi...

15 ulasan:

  1. sedapnye kak...lama dah xmakan seafood...

    BalasPadam
  2. Terliurlah juga ni,memang suka seafood.

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum Kak Ina

    geram tenguk sotong tu....

    BalasPadam
  4. sop mmg suka ikan bakar nih..
    sotong cam hangus jer. hehehe

    BalasPadam
  5. Sedapnyer. Buat lapar r pulak.

    BalasPadam
  6. sotong bakar tu wat rasa geram aje tengokk..

    BalasPadam
  7. Kak Ina telah buat saya terliur ni..isk isk! nasib la x preggy. ehehe :D

    BalasPadam
  8. saya tak boleh baca lama2 post ni...asyik kena telan air liur jer...nasib baik gambar tak banyak...hehehe...akak, wishing u a very happy and prosperous new year 2013. semoga segalanya dipermudahkan. ;-)

    BalasPadam
  9. owhh...patut laa kawan sy asek ajak g kg salang ni...tp x smpi2 lagi sy ke tioman...huhuhu

    BalasPadam
  10. best makan seafood klu betul2 kat pantai ni.. :)

    BalasPadam

  11. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers