OOO

Isnin, Mac 11, 2013

Dari Jertih Ke Rantau Panjang Kelantan

Assalammualaikum
Dari Kuala Terengganu kami ke Jertih menghadiri majlis perkawinan anak pempuan jiran depan umah ..kiranya cam majlis menyambut menantu aaa.
Berselawat
sama cantik sama padan
Sempat singgah solat di Masjid Jubli Perak Sultan Ismail Petra (atau sinonim dengan nama Masjid Beijing)Rantau Panjang, Kelantan ..Binaan senibina masjid ini sungguh unik  kerana menggabungkan senibina Cina dan Islam dan menyerupai Masjid Niujie  yang berusia lebih daripada 1,000 tahun di Beijing, China. 
Sampai ke kawasan Zon Bebas Cukai Rantau Panjang dah petang..orang pun tak ramai macam hari cuti perayaan.
 Senang nak beli barang
Orang pempuan kalau tak masuk kat tempat ni tak boleh kan
Beli gak coklat..dulu tak ada..
Beli  serba sikit kat sini..bila keluar memanglah kena buka bonet..kastam nak check. Tak payah nak sorok-sorok benda yang kita beli.  Setakat seluar jeans, baju dan jajan tak kena cukai pun...tapi oleh sebab akak banyak beli pinggan mangkok yang murah dari shopping complex kat kl..kenalah tax sikit..tapi masih berbaloi-baloi..
Ole-ole yang di bawa pulang

14 ulasan:

  1. syok la shopping lat rantau panjang kak....

    BalasPadam
  2. salam.
    seronok bershoping nampaknya akak ni :)

    BalasPadam
  3. assalamualaikum kakina...wah sambil menyelam minum air yer sempat lagi gi shopping...;)

    BalasPadam
  4. salam K.Ina..amboi bersoping sakan ya,bestnya pinggan mangkuk tu.Bila la nk sampai lak ke sana :)

    BalasPadam
  5. salam..amboi..bestnyer shopping..hilang letih badan ye.. ;-) follow me back ya

    BalasPadam
  6. asam boi tu sedapnya kak...

    BalasPadam
  7. wah g rantau pjg la die....pakcik sy ada niaga kat situ kak...:)

    BalasPadam
  8. saya pergi ke rantau panjang 11 tahun yang lepas. mak suka pergi, saya kurang sebab tak minat shopping. he he

    BalasPadam
  9. welcome to kelate kak ina...hihihii

    BalasPadam
  10. Memang seronok shopping pinggan mangkuk kat Rantau Panjang ni kan kak ina..

    BalasPadam
  11. shopping sakan la akak ye... hehe

    BalasPadam
  12. Salam kak. Boleh tak bg contact number atau fb atau apa cara pun, pengantin perempuan baju kelabu tu. Sy nak tanya cara dia pakai tudung dlm gambar tu.

    BalasPadam
  13. Akak boleh emel kat sy, jijah_10@yahoo.com. Terima kasih byk2 kak.

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers