OOO

Ad

Isnin, April 15, 2013

Keropok Lekor Bayu

Assalammualaikum semua


Balik dari Kota Bharu nak balik ke rumah, kami ikut jalan pantai..akak tak pernah ikut jalan ni tau..  Seronok pula ikut jalan ni..tenguk pemandangan tepi pantai..jalan lurus..yang penting lengang..driver aka anak akak pun merempitlah.
Memang plan nak beli keropok lekor untuk di bawa pulang...tak sah kan kalau gi Pantai Timur tak beli ole-ole ni.  Plan asal  nak beli kat Seberang Takir tempat jualan kerepok lekor yang paling popular terletak di Bukit Tok Beng iaitu di selekoh berhampiran SMK Ibrahim Fikri menghala ke Jambatan Sultan Mahmud.  

Tapi malas nak buang masa nak sebab nak balik ke Kuala Lumpur bukan dekat sebab nak terus ajer masuk highway k.terengganu-jabor.

Pakai singgah ajer kat sini..tawakal ajer.  Mula-mula kami beli kepok lekor yang dah goreng sambil merehatkan diri.
Bila rasa...erhmm sedap gaklah..terus beli keropok kering 

dan keropok lekor ..
Macam-macam jenama sos pencicah ada kat sini..
pilih ajer mana yang suka
 Yang penting kebersihan kat sini terjamin..selain dari sedap akak pentingkan gak tempat yang bersih

Keropok Lekor Bayu
Lot 318 Kampung Baru Merang
Setiu, 21010 Terengganu (dekat Petronas) 


9 ulasan:

  1. ASSALAMUALAIKUM...
    SEDAPNYA AKAK

    BalasPadam
  2. sy biasa beli dekat kelulut huhu

    BalasPadam
  3. Kenapa akak tak order dulu sebelum g amik..sampai2 teru grab je..siap packing dalam vacuum pack lagi..tahan lama jika simpan dalam fridge kat bahagian freezer tu.. tapi kena booking 1@2 hari sebelumlah jika bukan cuti sekolah..

    BalasPadam
  4. Kalau rasa sedap, dah sejukpun tak liat, memang ok la tu kan kak/

    BalasPadam
  5. dah lama tak gi beli kopok kat Terengganu...kopok lekor terengganu nie sedap....

    BalasPadam
  6. Kopok lekor sana best.... tak keras bila dah sejuk...

    BalasPadam
  7. assalamualaikum kakina....mmg sedap kalau dpt makan ptg2 mcm ni...:)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers