OOO

Ad

Rabu, September 11, 2013

Sandwich Egg Filling Untuk Sarapan Pagi

Assalammualaikum
 
Kadang kala pening kan bila nak buat sarapan pagi, kali ni akak nak tunjuk buat sarapan pagi yang ringkas untuk di jamah oleh anak-anak.  
Nak buat pun senang ajer..kalau ada salad dan tomato best gak tapi oleh kerana cuma kat dalam peti sejuk akak cuma ada timun ajer.
Bahan-bahan
1 biji telur rebus
1 sudu makan mayonis
sedikit serbuk lada hitam
4 keping roti
soft marjerin/mentega/planta
sedikit hirisan timun/tomato/salad - letak timun

 
Cara-caranya
Parut telur dan campurkan dengan mayonis, lada hitam dan gaul sebati.
 
Sapu marjerin di atas roti, di ikuti dengan campuran telur mayonis bersama timun,
Bolehlah di hidangkan

11 ulasan:

  1. Assalamualaikum kak ina, sedapnya dapat makan roti pepagi.. hehehhee

    BalasPadam
  2. simple dan pasti depa kan?

    BalasPadam
  3. Sudah lama tidak makan gaya Inggeris. :-)

    BalasPadam
  4. Serius sangat sedap, lagi waktu pagi dapat makan nie...

    BalasPadam
  5. Saya kalu sandwich macam nie 3,4 set baru kenyang.... hehehehe

    BalasPadam
  6. Sedapnyaa.. Dah lama tak makan menu macam ni..

    BalasPadam
  7. Sedap nyer Kak Ina adehh lapo terus tgk nyer hehehh :)

    BalasPadam
  8. sangat sedap! my mum biasa juga buat utk sarapan pagi... deno suka tambah sos sikit^^

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers