OOO

Ad

Isnin, November 11, 2013

Berhijrah

Assalamualaikum

Setelah setiap bulan berulangalik  ke Miri sejak 2 bulan lepas mengunjungi suami bertugas di situ, akhirnya akak dapat juga bersama suami semula. Kecian suami akak terpaksa keseorangan di sana, makan minum kebanyakkan  dibeli sahaja.  

Akak tak dapat ikut dulu disebabkan imran nak ambil perika upsr dan psra tahun ini.  Imran terpaksa akak suruh berhenti minggu lepas disebabkan ada hal yang perlu diuruskan.  Ira walaupun ambil periksa spm tahun ni juga, akak tak risau sebab dia tinggal di asrama, terpaksalah abang abang dia uruskan pula lepas ni.

Ini adalah pengalaman kedua akak tinggal jauh dari Kuala Lumpur dan berpisah dengan mak dan anak anak tersayang. Nak buat camner..seorang isteri kenalah bersama suami sentiasa.
Masih lagi mengemas apa yang patut.  Kebetulan pokok mangga kat belakang umah sedang lebat berbuah. Ishh  teruk gak membersihkan persekitaran rumah yang macam tak terjaga ni. Terpaksa tinggal dulu kat sini sebab nakkan rumah yang berhampiran office suami...senang nak balik bila ada hal walaupun harganya mahal berdentum

Terima kasih Alongroz yang banyak membantu akak selama ini terutama masa mencari rumah sewa. 

Tiada lagi N3 gi ke event di Kuala Lumpur.

Oklah nantikan kisah di Miri pula yer.

p/s perlu ker tukar nama blog www.kakinamiri ek?

34 ulasan:

  1. Waa...bolehlah nanti berkunjung ke rumah akak kat miri. Teringin nak kenal2 ngan akak yang terror ni. ^^

    BalasPadam
  2. Alaa kak, tak sempat kita berjumpa sebelum akak ke Miri. Dah lama kita tak duduk semeja bersembang..

    BalasPadam
  3. jauh mengembara kak..nnt sy g miri, leh hangout kt sana lak..heheh

    BalasPadam
  4. assalam ina..dah pindah la ye..

    BalasPadam
  5. dah pindah miri ke kak? Alaa.. tak sempat jumpa pun seblum akak pegi. Ari tu kad jemputan tak sampai pun. Tapi jgn la tukar nama blog. Elok dah tu nama kakinakl.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti pm akak kat fm ataupun kat email yer. Nanti akak bagi alamat umah yer. Tak pun sms no kamu kat hp akak yer

      Padam
  6. Lama ke kat sana kak? Jauh jugak ek berpindah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa nak buat..agak lama lah gak amir

      Padam
  7. ha..wajib tukar dah nama domain nih. haha..

    BalasPadam
  8. keje cikgu yerk?kalau keje cikgu memang selalu berjaohan dengan family..waaaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Suami akak kerja swasta bukan kerajaanlah faisal

      Padam
  9. Isteri tempatnya di sisi suami... naik belon balik kl

    BalasPadam
  10. Kak Ina..Selamat berhijrah kak..Tak pa..Yg penting sentiasa disisi suami.

    BalasPadam
  11. jauhnya merantau kali nie kak Ina....nampaknya lepas nie banyak entri cari makan kat miri la plak..hehehe

    BalasPadam
  12. selamat menjalanani suasana hidup baru di Miri :)

    BalasPadam
  13. Salam kak ina.. haaa.. mmg kene tukar jadi 'kak ina miri' pulak la lepas nih :) tun kat bintulu, kalau nk mai jalan2 bintulu blh la contact2 :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyallah tun..mana tau leh jumpa nanti

      Padam
  14. Semoga betah dalam hijrah kali ini Kak Ina...
    Gambar di atas sudah cukup meyakinkan kalau rumah sewa sudah pantas untuk dihuni bersama suami

    BalasPadam
  15. Salam kak ina. Lama dah tak jengah sini. Semoga kak ina bahagia di sisi suami walau jauh dari anak2.

    BalasPadam
  16. Selamat berhijrah Kak Ina...InsyaAllah semoga Allah permudahkan.

    BalasPadam
  17. x payah tukar kak sebab akak sinonim ngan kak ina KL :-)

    BalasPadam
  18. Alhamdulillah dah pindah Miri ya. Senang2 boleh ler kita gather2 lagi ya KakIna.

    BalasPadam
  19. Hope akak dapat pengalaman yang lebih menarik bila menetap di Miri tu....

    BalasPadam
  20. Selamat berhijrah ke tempat baru, dengan suasana baru dan kenalan baru.

    BalasPadam
  21. Terima kasih atas doa teman teman, semuga akak dan keluarga betah dan selamat di sini

    BalasPadam
  22. oh..adik ipar saya baru je dapat pindah dari Miri ke Selangor.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers