OOO

Rabu, Februari 26, 2014

A' Cafe ARHAB Restaurant & Catering Services Bandar Seri Begawan Brunei

Assalammualaikum

Salah satu tips nak dapatkan duit  cpuv (cost per unique visit) campaigns bertambah anda kenalah rajin update blog dan untuk mendapatkan trafik tinggi untuk mencepatkan lagi duit tu  bergerak.

Kalau rajin boleh buat 2-3 N3 sehari..bagi akak cukuplah 1 atau 2 N3 ajer.  Blog lagi satu seciput ajer tapi tak apalah janji ado kannn
cam biasa mesti posing depan Masjid Sultan Omar AliSaifuddien (kenangan weii)
Kira sambungan semalamlah ni Jalan-jalan Ke Brunei (Part 1)
Selepas solat Jumaat, perut mula berbunyi sebab kamu cuma sarapan roti canai di Miri.  Mula-mula nak gak beranikan diri bersama ira cari kedai makan tapi semuanya tutup sebab mereka semua mengerjakan solat jumaat.  Baguskan camtu
Mula mula nak makan kat Restoren Nasi Katok Mama di Jalan Cator di tengah bandar  tapi bila hb kata tak ada sup nanti susah nak telan terpaksalah kami cari restoren yang lain.

Ada restoren arab dan pakistan tapi bila tenguk ramai orang kami tak jadi nak masuk.
Akhirnya kami pilih makan tengahari di A' Cafe ARHAB Restaurant & Catering Services bertentangan Restoran Nasi Katok tadi.   Oleh kerana baru buka kami orang kedua yang masuk ke sini.  Tak payahlah tunggu lama sebab lepas tu penuhlah pulak.
Imran pilih nasi goreng chicken chop harganya B$5.50
Akak pula nasi goreng daging B$3.00..jangan kali dengan 2.5 ganda yer...kang tak makan haru dibuatnya.
Suami akak pula nasi goreng ayam B$3.50
Nasi ayam penyet ni..sambalnya sedap sungguhlah..akak ashik  makan dengan timun. Harganya B$4.50..alhamdulliah semuanya sedap belaka.  Rasa puas hati bila bayar B$22.00 campur dengan air.


10 ulasan:

  1. Boleh tahan harganya..tapi ok jugak la tu kan. Teringin nak g brunei.

    BalasPadam
  2. Tengok portion tu macam banyak la jugak kan...dan sedap pulak kan.. kira berbaloi la tu

    BalasPadam
  3. Kak Ina banyakknya BE...Aina ada satu je tengah jalan...:)

    Jalan2 tempat orang kan kak bab makan2 le paling best.

    BalasPadam
  4. Waa kak ina, dah sampai Brunei ye,ayam penyet tu nampak sedap sangat.

    BalasPadam
  5. kak ina.. agaknya nasi katok tu sama dgn nasi penyet ye kak? kalau dibyg2kan.. katok (ketuk) dengan penyet (penyek) memang ertinya sama.. hehehe...

    seronoknya kak bila tgk akak dpt cpuv sebanyak tu... yumyumyum... cepat penuh tabung tu kak.. hehe...

    BalasPadam
  6. salam k.ina….ada try ambuyat tak? next time dtg cuba seafood plak ;)

    BalasPadam
  7. kak ina mencari hajjah mazuin ke ? hehehhe

    BalasPadam
  8. waa banyaknyer BE akak...bestnyer...kak ayam penyet tu memang menyelerakan telan ailio saya nengok tau...

    BalasPadam
  9. Saya sudah lama kemarau CPUV dari Nuffnang.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers