OOO

Sabtu, Mac 15, 2014

Udang Geragau/Bubuk Goreng Kunyit

As'salammualaikum semua

Dah makan tengahari ker belum?

Bila banyak bebeno orang jual bubuk/udang geragau segar kat sini, akak teringin nak goreng camni..tu bila member blog Along  sebut.
Senang ajer nak buat, cuma buh garam dan serbuk kunyit selepas di basuh bersih.  Kemudian goreng dengan sedikit minyak, letak hirisan bawang besar dan cili hidup/merah.  

Ira dan Imran tenguk cam pelik sebab tak pernah akak goreng udang geragau, akak dan suami ajerlah yang menghabiskannya.

12 ulasan:

  1. kami try buat mcm ni tak laku gak among budak2 & bapak budak. last2 gaul dgn tepung bt cucur bubuk

    BalasPadam
  2. as salam kak ina;
    sedap udg geragau...zaza biasa goreng campur cili besar dgn bwg besar..siap! mkn pulak nsi panas2 hehe. ini pon suami yg ajar..zaza sblm nikah xpenah makan hehe..

    BalasPadam
  3. udang ni musim sekarang ni banyak betul. sepanjang jalan kat area rumah dni ada jual udang ni. banyak aktiviti buat cencalok dan belacan. hehe

    BalasPadam
  4. kak.. lama dni tak berblog. ni baru godek blog akak balik. tengok ig akak dah ada kat miri. waaaa dekat la kita. dni selalu suka makan kat selera d klate tu. hehe. rumah dni kat holiday park sekarang. pindah dari ocean park. dekat airport :) kalau ada rezeki kita jumpa ya kak... dni yg penah oder rempah soto dengan mi bandung dgn akak tu. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah bestlah dapat jumpa kamu nanti dini..insyallah yer :)

      Padam
  5. saya suka buat cucur kak guna udang nie..hehhee

    BalasPadam
  6. Nampak macam sedap digoreng begitu sahaja.

    BalasPadam
  7. Sya pun jakun juga ni. Leh lah nak try juga ni.

    BalasPadam
  8. Salam Kak Ina..wuiii byknya udang geragau..geram tgk!!

    BalasPadam
  9. Hmmm..nampak sedap. Tak pernah pun tengok Udang Geragau/Bubuk Goreng Kunyit macam ni sebelum ini. Maybe boleh saya cuba minta wifey try masak...huhu

    BalasPadam
  10. Wahh...mcm sedap je...kena try ni

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers