OOO

Selasa, September 09, 2014

Gerai Makan D'Ruby Tapah Perak

Assalammualaikum semua

Sejak anak dah belajar di UITM Tapah merasalah akak selalu jalan jalan ke utara, kalau idak memang tak ada sebab selalu jejalan ke selatan ajer.

Mula mula terjumpa tempat makan ni masa nak hantar Ira daftar kat situ, gerak awal pagi tak sempat sarapan, bila sampai kat Tapah perut terasa lapar.
Pakai redah ajer tempat makan yang mula-mula kami jumpa lepas keluar dari highway PLUS.  Dulu kami sarapan pagi jer, makan roti canai dan nasi lemak.
Akak tertarik nak cuba gulai kawah batang pisang, pernah makan sekali kat kenduri kawin di Perlis tapi dah lama dah. 
Tapau bawa balik ikan patin tempoyak
 Ayam bakar
Kat gerai sebelah pun banyak gak menu yang best best..ulam ulaman mengecurkan air liur.  Insya allah kalau gi lagi Tapah boleh cuba kat sini pula.

8 ulasan:

  1. ni kedai makan yg dekat dgn Masjid Lama Tapah tu ke?
    sebab saya kalau nak ke Cameron Highlands, exit tol Tapah, terus corner ke kanan ( ke kiri naik Ringlet, CH)..kedai makan kat area masjid tu mmg banyak pilihan..:)

    BalasPadam
  2. tak perasanlah dekat masjid ker idak daddy ziyyad tapi dekat dengan mee rebus tapah

    BalasPadam
  3. Dulu ada adik ipar bolehlah singgah. Sekarang ini kalau lalu lagi boleh singgah.

    BalasPadam
  4. nak kena cuba singgah jugak nampaknya ni..

    Ostematrix Vs Susu

    BalasPadam
  5. rumah kampung husband di taiping.on the way tu bole la saya cuba makan di sini...

    BalasPadam
  6. ada gulai kawah batang pisang lagi tu. wahhh..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers