OOO

Selasa, Januari 20, 2015

Tortilla Ayam Panggang (Tortilla Chicken Wrap)

Assalammualaikum
Selalu gak buat chicken wrap sekarang ni untuk makan malam terutama hari Sabtu sebab akak selalu minta suami makan tengahari kat luar, nak gak tekak layan orang lain masak kan.

Bahan-bahan perapan ayam
Chicken Fillet/Isi dada ayam
Sos tiram/sos lada hitam
Serbuk lada hitam
garam
minyak zaitun

Bahan Lain
Tomato
Lada Benggala
Bawang Merah

Semua di dadu dan di masak sebentar.

Untuk di balut bersama
Salad-hiris
Timun-hiris

Cara-caranya
1.  Perapkan ayam dengan bahan-bahan di atas kecuali minyak zaitun selama 20-30 minit.
2.  Grill/goreng ayam dengan minyak zaitun

Jangan lupa buat yer

6 ulasan:

  1. Pernah rasa ketika bulan puasa yang lain apabila jiran beri jaudah untuk berbuka.

    BalasPadam
  2. Salam kak Ina, sy belajar trick baru dari akak nak bg tortilla tu tak terbukak dan beterabur. Cucuk ngan lidi. Hehe. Bila bab gulung tu mmg sy fail, selalu terbukak pastu terkeluar semua isi.

    BalasPadam
  3. nani baru buat ni awal tahun hari tuu. heheh :D

    BalasPadam
  4. sedapnye...rasa macam nak try..

    BalasPadam
  5. saya suka resepi senang2 jimat masa nih. nti nk cuba la. kena cari bahan2nye dulu. hihihi :)

    ainniah.com

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers