Selasa, Disember 29, 2015

Travel ke Dubai : The Dubai Mall

Assalammualaikum semu

Syukur alhamdulliah dapat gak melawat negara arab selain dari mengerjakan umrah pada bulan Mac 2015 yang lalu.

Kami ke Hard Rock Dubai sebelum ke Dubai Mall, dari hotel nak ke Hard Rock di Festival City of Dubai tambang taxi 35 Dirham. 

Lepas beli cenderahati, pastu naik kat atas kejap tenguk cafe sambil bergambar, terjumpa pasangan suami isteri dari malaysia.
Kami naik taxi lagi ke Dubai Mall, tambangnya pula 37 dirham.
Dubai Mall adalah mall yang di katakan terbesar di dunia, boleh dikatakan ada pelbagai jenama antarabangsa di jual di sini.  
Di sebelah Dubai Mall pula ialah Al Burj Khalifa the tallest tower in the world.  Kami tak naik ke atas pun, cuma tenguk ajer dari jauh. Harganya waduh boleh tahan gak.
Bila masuk ke dalam, wah ada aquarium besar iaitu Dubai Aquarium & Underwater Zoo, kebetulan waktu cuti panjang UAE, punyalah ramai orang kat dalam mall ni.
cam kat Aquaria gak aa, ada penyelam
Bersetentangan dengan aquarium ni akak tertarik nak masuk ke Candylicious shop suka kat dalam ni, ceria
dapat gak tenguk macam mana 
mereka buat candy warna warni
Jalan nak ke Gold Souq ..kat sini tak meriah cam kat Deira Gold Souk yang ramai pelancung dan pembeli, tak berapa banyak orang ke sini
suka tenguk, cantik betul design
lawa kan
tempat makan
kat sini lelaki dan perempuan arab ramai..
lawa lawa pulak tu
lagi satu tarikan di Dubai Mall ialah  Waterfall ni, menariknya ketinggiannya adalah 2 tingkat mall ni.
Sekadar kenangan pernah sampai ke sini
Nak balik tak ada taxi kat pintu keluar ni, kena gi kat pintu keluar nak ke parking kat area waterfall baru ada taxi.  Balik agak mahal dari biasa, nak dekat 40 dirham.

3 ulasan:

  1. masa transit di Dubai baru2 ni, sy sempat masuk Dubai Aquarium tu :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah sempat gak pegi ek..baguslah dapat tenguk

      Padam
  2. Thanks for the sharing.. so that i will plan to go there.. awesome review ..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers