OOO

Sabtu, Januari 23, 2010

Jumpa Mek Siam dan Mek Bahrain

Bila tau dak IKA aka Ijah  (entahlah akak panggil dia ika ajer)  dari Bangkok  nak turun ke Shah Alam.....akak pun cari masa nak jumpa dia semalam...bukan senang nak jumpa Mek Siam ni.....Ika ada hal kat situ...akak sms jugak member cyber yang baru balik dari Bahrain...nak jumpa jugak ...senang sekali gus jumpa sampai 2 orang.....kebetulan rumah Maz dan hotel  Ika  tak jauh...Maz pun plan nak jumpa Ika jugak...wah banyak sungguh peminat ika ni...bak kata Ika..terasa macam artislah pulak (chewah.)

Ingatkan nak terus ajer ke Shah Alam...tapi Maz jemput pulak singgah rumah dia dulu...orang dah jemput akak datang ajerlah...Akak minta alamat Maz...rupernya dia tinggal dekat dengan rumah adik lelaki akak kat Shah Alam ...taman yang sama ...cuma jalan ajer lain.  Imran pulak seronok sebab dapat gi umah sepupu dia...lepas minum Firdaus hantar anak perempuan Maz ke tempat mengaji dan hantar imran kat rumah adik akak. Imran malas nak join...tak best jumpa member mak..tak ada kawan.

Sedap coklat dan gula-gula dari Bahrain...terima kasihlah yer Maz..bagi akak....Lepas tu Firdaus gi jumpa member dia..
Dalam pukul 4.00 akak call penganjur acara gath ni (Kakyu)samaada  mek Siam ni (Nor yang bagi gelaran) dah call dia atau pun tidak?  Dia kata belum lagi....alamak..kena duduk lamalah kat rumah Maz ni..takut menganggu dia....alhamdulliah bila call lagi sekali Ika dah ada dengan Kakyu..apa lagi kelam kabutlah Maz bersiap nak  gi ke SACC Shah Alam...Yang best tu...dapat  jugak merasa naik kereta baru Maz.  Terima kasihlah Maz sebab sudi tumpangkan akak ...

Bila sampai kat SACC tak jumpa pulak jalan nak masuk ke situ...puas cari jalan..lelama Maz jadi Minah Rempit..boleh tahan jugak mak budak ni bawak kereta.

Sampai kat Pizza Hut...Lily, Kakyu dan Ika dah ada kat situ...apa lagi laga-laga pipi lah kami..Lily dan Kakyu member Myresepi yang memang akak dah selalu jumpa.

Puas hati dapat bertentang mata dengan  mek siam ni. IKA .selama ni  cuma berchit chat kat forum myr dan fb ajer..kesian Ika tak check in pun lagi kat hotel ..dah kena jumper kami..tak apa kan Ika..bukan senang nak jumpa kan...

Suker tenguk gelagat anak kecik Maz...dia ni memang suker makan stail western...

Anak ika.... Izrul tak habis-habis dengan peace....kesian dengan dia...ibu-ibu leka pot pet pot pet..jari budak kecik tersepit kat pintu masuk..menangislah dia...nasib baik lah Kakyu jadi penyelamat...kakyu  ada bawak minyak gamat...dalam beg Kakyu tu macam-macam ada.   Tak lama Maz minta diri nak balik sebab nak ambil anak lelaki dia balik dari sekolah.  Terima kasih sebab Lily belanja makan...

Anak kacukan Jepun dan Malaysia...cinta 2 negara jugak ni.
Lepas makan kat situ..kami snap sana..snap sini...orang kat luar pun hairan ..apasal lah makcik-makcik ni ashik ambil gambar ajer..Lily minta diri nak balik....lepas tu terus ke hotel dan lepak pulak kat bilik ika.   Borak-borak dengan Kakyu sampai lepas maghrib..sorrylah ika ek..menganggu kamu. 

 Anak-anak yang bersama kami.
Dalam pukul 8.00 malam ..Kakyu balik dan Sue@Nenie pulak dalam perjalanan nak jumpa Ika...kami keluar jap ke pasaraya nak beli barang sikit..bila turun kat lobby Sue dah ada.

 Dah ada dah muker sue @ nennie...kena cilok dari blog Masz...

Lepas beli barang ..naik balik ke bilik dan Ika belanja makan malam..alahai segannya...tapi perut lapar..ngapplah jugak..tak lama Masz  dan anak comel dia dak Ika (alamak sama pulak nama diaorang ni) sampai.  Mesti orang hairan apasallah Mek Siam ni tak nak tangkap gambar betul-betul...ambil sebelah ajer...Ninja takut nanti Ika kena kebas..orang lawalah katakan..lagipun Ika ni pemalu orangnya...eh yer ke Ika.

alamak tudung terkelepet..muker berminyak...peace

 Masz berangan nak baby lagi ker...kang terjangkit kang...ala tak apa..anak kecik dah besarpun...bersama  Baby Sue@Nennie

 
anak ika tak habis lagi dengan peace dia...kat belakang tu suami sue@nennie

 Punyalah best pot pet..pot pet...tak sedar dah pukul 10.30 malam..call Firdaus suruh ambil kat kat hotel ni dan sampai kat umah ...nak dekat pukul 12.00 malam
Terima kasih yer Ika sebab sudi jumpa akak yang suker pot pet..pot pet ni..dan maaflah kepada semua member yang jumper semalam jika ada terkasar bahasa dan perbuatan.
Nor ..oh nor....janganlah jelous yer kami jumpa dak Ika dulu..

9 ulasan:

  1. bila dpt jumpa kak ina lagi ye?Tak habis lagi ngumpat kak ina ni..hehehe..

    P/s : ..saya baru letak feedburner akak..Jadi,utk latest update, kena remove blog saya n add balik,kalau tak latest entry tak kluar...

    Thanks ye...

    BalasPadam
  2. Best betul Kak Ina ni, ramai ynag suka berkawan ngan akak ya (termasuklah saya) moga2 kita akan berpeluan untuk berjumpa lagi next time, boleh chat lama2 sket;)

    BalasPadam
  3. salam ayriqazz...ala bukan jauh pun..nanti kamu belanja akak makan kat danau kota ek..

    ooo nanti akak buat balik ek.terima kasih.


    salam zaila..boleh sajer..nanti kita..sape belanja sape ek.

    BalasPadam
  4. salam k ina...daku kecik ati ni...tak ajak pun gather2...huhuhuuuu padahal umah kite bukannye jauh dah umah kite ngan umah k maz tu....huwaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  5. Ina...ooh...ke SACC rupanya...anie hari jumaat tu ada buat appointment dengan teknisyen betul penapis air...tak dpt nak jumpa...pastu tak tau pulak camaner nak kontek ina...takpelah...Insyaallah len kali boleh jumpa ye..

    BalasPadam
  6. kak ina, ika, masz gather2. bestnya...!!!

    BalasPadam
  7. salam Fiza..kalau dak dekat..gi ajer terjah umah dia..sebenarnya akak nak jumpa Ika..tapi dia ajak pi umah dia..akak pi lah...janganlah merajuk..


    salam aNIe..tak apalah..jumper 2 orang tu sampai malam..kalau jumper kamu agaknya sampai esok pagi baru balik kot.


    salam Azita..memanglah best gather-gather....sebab boleh pot pet..pot pet..

    BalasPadam
  8. hish ni yang x sabar nih nak jumpe akak nih!

    BalasPadam
  9. salam paij 188..insyallah nanti kalau balik bagitau ek..kita set tempat dan hari oker..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers