OOO

Sabtu, April 10, 2010

Sape yang susah..abang jugak yang susah sebab...

Kelakarlah suami akak ni...

 Bila sembang dengan Bean ...dia ada tanya akak samada suami akak pernah baca ataupun tenguk blog akak ataupun tidak?

Bila akak kata ....Tak pernah....dia tak percaya...

 Memang betul tak suami akak tak pernah nak tenguk ataupun baca blog akak..entah kenapa akak tak tahu..cuma pernah dia kata...

Ala.... malaslah nak tenguk komputer...kat office dah tenguk..sakit matalah.

Kalau tak percaya tanya dengan Manager aka anak akak Firdaus bila jumpa nanti yer.

Kan akak selalu gi ke event ataupun tenguk wayang (sebab dapat tiket free dari  Nuffang.). ...bila buat event selalunya waktu malam..kalau nak pergi ke tempat event/tenguk wayang selalunya dia suruh ajak anak akak...tak kisahlah Russhdi ataupun Firdaus sebagai body guar.

Bila akak tanya kenapa nak suruh anak ikut?  Dia kata...

Kalau apa-apa jadi sape yang susah...Abang jugak yang susah...

Kenapa pulak?

Sebab kena cari mak muda untuk anak-anak..pastu dia gelak...

Pastu akak jawab...

Kalau camtu..abang kan selalu keluar main bowling waktu malam..tak yah pun anak-anak teman..kang apa-apa jadi sape yang susah...Ina jugak yang susah sebab kena cari ayah baru untuk anak-anak..

Tergelak besarlah kami anak beranak..

Rasanya selalu yang kawin cepat  bila isteri meninggal  ialah lelaki..akak pernah tenguk bila isteri dia meninggal ...menangis bagai nak rak...tak lama dengar cerita dia kawin lain....kelakar...kelakar..

Orang perempuan payah nak bersuami semula.  Sibuk memikirkan cara nak membesarkan anak-anak...nak bagi pelajaran kepada mereka...sanggup bergolok gadai...dan puas hati bila anak-anak berjaya....Akak dan tenguk contoh..macam member akak....Betul tak?

14 ulasan:

  1. Assalamualaikum Kak Ina

    cerianya keluaraga akak
    bergurau senda
    moga Allah pelihara keluarga akak

    Wassalam

    BalasPadam
  2. HEHE..suami akk tu sayang kt akk sebenarnya..kdg2 org laki ni ckp je lebih, tapi act susah nak cari lain ganti isteri skang nih...:-)

    BalasPadam
  3. Salam Kak Ina,

    Betul tu? Tapi ada gak suami yg baik2, walau isteri dh lama pergi masih tak cari pengganti. Dulu ada jiran kat rumah mak sy, waktu isteri dia meninggal menangis sakan, tapi tak sampai 40 hari dh sibuk nk kawin lagi

    BalasPadam
  4. owh tidak...saya seorang yang setia...hak3

    BalasPadam
  5. Bukan nak puji, suami akak tu bagus, yelah dia yakin dan percaya pasal isi kandung blog akak, tak de lah dia pening2 nak buat spot check ke hapa....tapi mcm blog masak2 saya kan, family pun tak ambik kesah, kesian tau, aku sorang je bebel, cerita ini, cerita itu....hahaha, lantak lahh kan, asal kita bahagia sudah lahhh....

    BalasPadam
  6. ouucchh kengkadang ade jek pompuan yang cepat jugak kawen!!
    tapi tak konpem jugak...

    tapi... ur family macam besh jek.
    next time bawa kita lak jadi bodygad nak tengok wayang... boleh??
    i like~ hahaha

    BalasPadam
  7. hahahak , sweet nye kak ina . hahahk . laki tepakse , pikir positif jela , diorg xtahu buat kerja rumah , hahaha

    BalasPadam
  8. ha ha ha..memang pandai ina..betul juga tu kan..akak pun nak jawab macam tu la nanti..

    BalasPadam
  9. Mualaikummusalam Rozali..amin.

    salam JMR..insyallah apa yang kamu kata tu benar belaka..

    salam Aidah..memang betul..yg tak menangis tulah yang tak kawin-kawin..


    salam Bean..kita tenguk nanti..betul ker idak?

    BalasPadam
  10. betul!
    sangat setuju kak
    hehe

    BalasPadam
  11. gurau senda penyeri keluarga
    kak ina cantik bergaya
    pujianku ada makna
    terasa teringin untuk menhangitkan kak ina rasa
    tapi bila ya?
    tunggu satu ketika dan masa
    akan tiba saatnya jua...

    Hak3...

    BalasPadam
  12. salam hasi..bagus ada penyokong.

    salan billet..yess ada lagi..

    salam gto..kelakarlah..tang cantik bergaya tu..wife kamu lagi lawa..slim..tak cam akak..
    hai nak hangitkan lagi ker..
    sabar ajerlah..kang kena berhutang lagi
    dengan kamu.

    BalasPadam
  13. salam mat gebu..betul tu..kdg-kdg kecik hati jugak kan bila family tak nak baca..dan akak setuju bila kamu kata biarlah asal kita bahagia..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers