OOO

Khamis, Mei 13, 2010

Episod Akhir Adamaya-Maya Insaf Akhirnya

Akhirnya..tamatlah  kisah Adamaya pada hari ini..bagus lah kan....tak  meleret-leret cam cerita korea, indonesia dan na o mei..
Episod sampai ke 23 ajer...sekejap kan....jomlah tenguk episod cerita ni..
jangan marah ek..gambar tak cantik...guna kamera murah ajer..
Nasihat mak memang patut di dengar..dah jodoh..kalau boleh teruslah berkekalan..tak yah cerai.. dapat suami yang handsome, kaya dan bertanggungjawab pun tak puas hati lagi..chewah..macam mak Mayalah pulak kan..Masa ni Maya dah mula tersedar dari kesilapannya.
 Dani yang tak sedar diri..mula menunjukkan keganasan kepada Maya..yang best tu...Maya melawan balik sebab Dani tolak Amani sebab Amani gigit kaki dia...padan muka..macam nilah ibu kandung yang sebenarnya..tak mau anak di sakiti dam mahu melindungi anaknya.
 Dani kena tenyeh dek Maya..tenguk muka seposen si Dani ni..menyampasss...
Suspen..bila Lisa datang ke rumah Maya bawak fail berisi dokumen.....ingatkan surat perceraian..rupernya surat membahagikan komisyen hasil karya solo Adam di pameran lukisan yang di uruskan oleh Lisa...fuhhhh leganya..baikkan Adam..ashik ingat masa depan Maya ajer..kalaulah betul ada orang lelaki camni..memang best kan.
 
Dani terus mencuba lagi mengayat ....bila Maya tak nak...dia siap ugutlah pulak..siap kata..tak nak lepaskan Maya...nak cari sampai lubang cacing...boleh masuk ke lubang cacing Dani oiiii masuk lubang kubur boleh lah..
Macamlah dah tak ada perempuan  lain secantik Maya...
Oh yer..cinta pertama kan..mana boleh luper..
Nasib baik Maya dah sedar perangai Dani yang tidak bertanggungjawab kepada  anak-anaknya...lelaki cam ni tak leh di buat suami...baran tak tentu pasal..mulalah tunjuk ganazzz kepada orang perempuan...tak sukerlah
Adam yang menyayangi Amani dan Maya....bagi hadiah..dalam kotak hadiah tu ada surat menyatakan yang Adam bagi Maya duit sebanyak RM300,000.00 kepada Maya....waoooooo..kalau bercerai Maya boleh janda kaya.Suker dengan siAmani yang cute..baguslah pelakon cilik ni.
Airmata keinsafan seorang isteri..nasib baiklah Maya cepat sedar.
.kalau idak tak senang hidup di dunia ini..
Masih  dan masih lagi nak mengayat Maya..nasib baik Maya  dah tak terpedaya dengan janji-janji manis Dani..Maya minta dilepaskan
secara baik dan akhirnya Dani di tinggalkan dan berbalik semula kepada Adam dan menyatakan Maya dah jatuh cinta dengan Adam.  Kecewa sungguh si Dani.
Maya cuba memohon maaf kepada Adam...tapi sedihnya Maya sebab Adam pulak jual mahal..biasalah... lelaki kan ego dia tinggi..yang best tu nama novel tu Kembara Mencari Cinta dan di tulis pulak hasil nukilan Adamaya...
 Sekejap ajer merajuk...rupernya Adam dah lama memaafkan Maya....lepas tu happy ending...tahun depan boleh dapat anak lagi..
 Dani yang meratapi kehilangan kekasih awal dan terakhir..
sebab dia gila masuk ke Tanjung Rambutan...(ni akak buat andaian sendiri...sebab dia tenguk semua awekss macam muka Maya..keciannya Dani..cinta tak kesampaian)
TAMMAT

19 ulasan:

  1. Sweet ulasan.. hehheh.. Ya. Nice ending. tp tak puas. nak tgk scene diorang lame2. T_T

    BalasPadam
  2. bagus la kak ina berceta...risa yang tak tengok pun tau jln ceta camne...hehehe...

    BalasPadam
  3. tak puas lak tgk citer ni ...rasa mcm skjb jea 23 episod adamaya ni.. :)

    BalasPadam
  4. suwitttt sgt kak ina ni...
    siap satu2 kak ina cerita...
    bleh jadi pengarah ni....
    :)

    BalasPadam
  5. salam kak ina,
    terima kasih kak, tayang cite adamaya ni. kami ni takde tv...huhu. nasib baik ada kak ina. bagus betul adam tu ya..kalu betul2 lelaki camtu wujud, boleh buat adik ipar. sabar betul ngan isteri..

    BalasPadam
  6. eh..ade ke dani tu masok tnjong rambutan kt ending tuh?ke adamaya 2 nih =P

    BalasPadam
  7. kakina...tak payah tunggu tahun depan amani dpt adik...! lg 9 bulan 10 hari dah dpt dah....hehehe

    BalasPadam
  8. gigih la memasing melayan..
    tah masa bila laaaa mak² org tgok citer nih ek?
    Pojie xpnh bkesempatan nk tgok drama segala..
    xpela akak dah bgtau citer, so xpayah susah² nk tgok n cari..
    lalalala ;p

    http://pojiepooh.blogspot.com/

    BalasPadam
  9. wahh kak ina ni peminat tegar ni..siap duk depan tv snap babak demi babak..best jer gaye olahannyer..cam penulis skrip pulak..hehehehe
    suke tgok babak last bile adam,maya ngn amani duk bersame2..sweet sangat..

    BalasPadam
  10. alhamdulillah dapat tgk last episod adamaya walaupun tengah2nye ade yg tak dapat tgk sbb p amik anak balik skul.

    betul k ina,baguslah cerite ni pendek je.yg penting mesejnya sampai. tak melarat2 lebih2 lagi cerite indon.memang penuh dgn drama...dgn memek muke dan sebagainya tu...banyak yg tak logik...naik malas nak layan.

    BalasPadam
  11. Akak... kita kan, tak tahu hujung pangkal pun citer ni... tapi cara akak citer tu, macam best je... naper Lisa ni suka berlakon jadi isteri yang tak kenal mana berlian mana permata ek? Dulu citer I am not single pun cam tu. Tapi sib baik happy ending. Apa apa pun, kita suuuuuuuka Lisa Surihani! Such a sweettttt lady...

    BalasPadam
  12. sape miss adamay petang semalam,klo datang kt blog kak ina,mesti dapat rase mcm tegnok kt tv..haha

    BalasPadam
  13. wah... bagus nya akak review cerita...
    Mas tak tengok semalam, stilll di ofis masa tue.

    BalasPadam
  14. salam kak..novel tu wujud ke dipasaran?? kalau ada nak belilah hehehe..best betul citer adamaya ni rasa mcm tiap2 hari nak tgk aje..

    BalasPadam
  15. SALAM KAK INA.

    wahhhh betui nye tgk ni .. abis sume nye akak snap yek ..

    zr pun tgk smlm , but dh leh agak dh last cite dia, ala2 sama le cm IM NOT SINGLE..

    tpyg lawak si dani ler, wahahahah siap sewel ..
    and sian pd lisa kan ...

    BalasPadam
  16. ooo cenggitu rupenye ending dia..saya memang tak tgk cite ni dari awal..sebab duk berebut ngn anak nk tgk otromen..dgr jek la kengkawan duk cite tu cite nih..thanks kak..not bad la cite dia kan..

    BalasPadam
  17. x dpt tengok semua episode, dpt tengok ending pun cukup laaaa!!hehe

    BalasPadam
  18. sedih betui episode akhir adamaya semlm...nasib maya cepat tersedar

    BalasPadam
  19. ye kak citanya memang best..cerita yg ada kesudahan tak tergandung di tengah jalan

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers