OOO

Rabu, Mei 19, 2010

Last Part gi Melaka

Lepas beli coconut shake kat Klebang...kami minum sikit ajer..sebab kenyang lagi..baru lepas makan ....kami terus check in kat Hotel Sri Malaysia di Air Keroh...suker gi sini sebab bersih...lagipun ramai orang islam..menginap kat sini...harga pun tak mahal sangat.
tak ada minuman keras..pemandangan pun cantik..
 
yang paling penting ada kolam renanglah..sebab 2 orang budak kecik suka mandi manda.....akak dan driver aka manager aka firdaus lepak..titun dalam bilik..Imran pulak ..Ira tolong jaga.sebab dia boleh berenang.
yang paling best sekarang tak payah bawak iron..semua di sediakan
cuma nak basuh dan keringkan kain baju ajer kena bayar ..yang  bagus  sebab ada wifi
lepas maghrib kami gi ke klebang lagi..kali ni tak perasan kat mana..dulu pernah makan kat sini dulu..masa tu duduk kat Shah Beach Motel di Tanjung Kling..restoren ni depan sikit dari motel ni..tak perasan apa nama restoren ni..dan nama jalan..
Tapi tahulah nak gi sana tu....agak jauh jugak dari Air Kroh..makan masa 30-40 minit nak gi ke situ..jauh-jauh pun sebab sedap dan murah..beli satay kat kedai sebelah..makan..minum dan beli satay tak sampai RM40.00..

Dalam perjalanan balik beli belacan, cencaluk dan makanan ringan..murah tau beli tepi jalan klebang ni..murah dari kat bandar.

Hari Ahad..lepak..malas nak jejalan sebab nak balik cepat ...lepas   Ira dan Imran  mandi mandi....kami bertolak balik ke Kuala Lumpur..hujan lebat  pulak tu sepanjang perjalanan...tak boleh bawak laju..


Alhamdulliah sampai cepat  dalam pukul 3.00 petang dan lepas tu akak kerahkan Russhdi hantar balik Ira ke asrama di Rawang.
Memang nak gi lagi ke melaka..sebab ada yang belum tertunailah hasrat dihati lagi..lagi pun akak pun ada jugak darah keturunan melaka..

12 ulasan:

  1. salam kak ina KL...
    kak..model cencalok tu...bukan main comey dah lah comey, putih melepak pulak tuuu..kalau makan cencaluk boleh jadi mcm tuu...sure licin oraang beli..

    BalasPadam
  2. "Memang nak gi lagi ke melaka..sebab ada yang belum tertunailah hasrat dihati lagi.."

    suka la ayat tu!!!

    anak untie masih di MRSM Merbok???

    BalasPadam
  3. dah lama tak pegi melaka.. hurmm.

    BalasPadam
  4. dah lama tak pegi melaka.. hurmm.

    BalasPadam
  5. fuh!!!
    yang penting ada wifi....
    xbest kalo hotel xde wifi..
    hehheee

    BalasPadam
  6. salam kak ina..

    lama xdtg sini..bz skrg....kak ina shat??

    waahhh...kak ina g jln2 satu family ke ni?? bestnyaaaaaaa.....cantik hotel tu...syok ada kolam renang...

    yg lgi best...MAKANAN!!!!!

    BalasPadam
  7. salam kak. cantik jgk hotel sri m'sia tu ye. selain kolam renang ade permainan apa lg utk budak2 ye. planning nak bawak anak cuti tapi x tau pi mana.

    BalasPadam
  8. patut la masa tiny nk book hotel sri malaysia diorg kata dah fully book.. sebab akak conquer eh.. hahahha...

    akak tak gi layan ikan bakar kat umbai-pernu... 2 minggu lepas kitaorg celebrate mother's day kat ikan bakar parameswara.. best oo kak..

    amik ikan jenahak, terubuk, lokan, kepah, udang, sotong goreng tepung dia mantooop.. otak-otak.. pergh...

    ayer buah dia mmg sodaaappp... sampai 2 jug kami balun habis.. hahaha...

    (tetiba terpromote plaks.. kehkehkeh)..

    BalasPadam
  9. melaka memang best..proud to be malaccarian..he3

    BalasPadam
  10. biasa la kak ina kalau ke tempat hawau(melaka) kalau tak ada belacan & cencaluk tak sah.. cantik la.. tempatnya angah sendiri pun tak pernah tido di hotel kat melaka almaklum la kampung kan melaka tak kan nak tido hotel tul tak??

    BalasPadam
  11. salam angah..betullah..nanti kato..hawau ..nak berlagak pulak duk kat hotel...mengado-gado..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers