OOO

Sabtu, Julai 31, 2010

Curi gambar tak bagitau (gambar isteri Imam Muda)

Geram tullah kan..bila orang ambil gambar dari blog kita tanpa keizinan...bukan apa..penatlah berdiri depan tv ambil gambar. Sampai sanggup duk depan tv pakai kerusi tau semata-mata nak ambil gambar siaran langsung tu..

Ni semua dek penangan imam muda semalam KAT SINI YER  .rupernya ramai yang nak tenguk gambar wife imam muda  tu.

Dek nak dapat trafik tinggi sanggup curi tanpa izin..sekurang-kurangnya bagitaulah...akak dah dapat tau dah blog sape?  Sabar ajerlah..Jangan buat lagi yer.

Walaupun akak snap dari tv ajer tapi kiranya akak ada hak kan.ada yang akak luper bubuh trademark sebab update tengah malam.

Tak apalah..akak tak saman yer...

p/s macam cikmin dia minta izin dulu..jadi akak tak marah...sayang min..muahhhhhh dan buaya merah yang dah link kan akak walaupun tak beritahu..tq

19 ulasan:

  1. waaaaaaaaaa... smpi gitu sekali..

    BalasPadam
  2. ada jugak mcm tu yer akak? semata nak kejar trafik tinggi ker? sabar jer kak. x untung & x rugi pun. mmg sya ada blogwalking dan mgkn terperasan. mungkin tidak di sengaja tuh.

    BalasPadam
  3. tak baik la buat macam tu kan? sy belum lg tahap nk kejar trafik...baru nk tau apa itu trafik yg orang dok sebut2 tu..nak belajar ngn kak ina

    BalasPadam
  4. yeke..tapi ana tengok diorang letak kredit kat blog ni kan

    BalasPadam
  5. nak fengsan kejap bila tengok tajuk entri kak ina ni kat dashbord..fuhhh...

    min awal entri takde gambar isteri2 imam tu..bila terbaca entri kak ina..tu yg min update,takut hampa pulak orang yang cari.. :)

    BalasPadam
  6. sabar ye kak ina... mmg tak patut lah org tu, main curi2 plak...

    BalasPadam
  7. salam kak ina. orang nak kerja senang macam tu lah. kakchik dah ada pengalaman gambar tertentu dicuri dan digunakan untuk tujuan tertentu. kakchik belum halalkan hingga hari ni.

    BalasPadam
  8. k ina, ramai lagik yg x tau etika blogging neh (sy pon termasuk).... tp dh slalu dok reronda kt 'umah2' org, n melalui pembacaan...baru tau...

    nota minta: sy mintak ijin guna idea k ina snap gambo kt tv then tempek kt belog utk n3 yea? tq... kne bayo eh? eheheheh

    BalasPadam
  9. Salam kak Ina...

    mintak izin nak share gambar imam muda & isterinya ni dlm entri saya...saya akan paparkan link di blog saya.

    *sya blogger baru, x tahu nk guna saluran yg btl..salah silap silalah tegur ;)

    TQ~

    BalasPadam
  10. sayapun baru mencuri untuk latest entry saya..dah kasi kredit..sorry akak baru kasitau....tak sempat nak mesej akak ..baru balik dari annual dinner...

    BalasPadam
  11. salam kak ina KL...
    Macam tu lah perasaan saya kak, bila orang curi hasil kerja kita. Baru2 ni ada blog jual muffin on9, curi juga, dah lah tak bagi kredit pada blog saya, depa siap sunatkan lagi watermark.. Satu kes lagi kat FB, orang ni meniaga tepung kek instant, guna pic kek2 saya, utk menggambarkan hasil dari tepung kek instat dia tu. Kes yang saya tengah pantau ni tak lain si majalah "SAJI"...dia janji akan keluarkan permohonan maaf dalam keluaran saji Hari Raya..saya nak tengok betui ke tak...Kalau tak buat juga tindakan susulan akan saya ambik...Macam kak ina, perlu bersikap lebih tegas..bagi amaran awal2...

    BalasPadam
  12. aduhai kak , nape ler ye main cilok tapi tak mintak izin...nak ambik gambar kat google ke hape harus ada kredit la kan...tak baek la gitu even snap depan tv pun tapi akak yg pertama publish! mujur tak saman ye kak...

    BalasPadam
  13. hari tu saya mkn fast food,roti ade kulat saya xsaman..manusai biase mungkin wat silap

    btl la,kalo mls minta izin,letak link blog org tu la

    BalasPadam
  14. bagi kredit tu etika yang penting, kalau nak lagi ok, mintak izin ngan tuan punya, itu pandangan saya

    BalasPadam
  15. Salam kak ina,
    wah rajinnya snap gambar dari tv..
    tapi betul juga, kadang kita kecik hati kalau hasil kerja kita orang ambik tanpa bagitau.. apa lagi kalau macam gambar tu..

    BalasPadam
  16. hah kak.. pinjam pic japp.. hehe! bru jer nk wt.. adoi. smlm tdo awal sgt.nt aie kasi link yer.

    BalasPadam
  17. kak ina, mintak izin nak ambik 1 gambar isteri imam muda ye =)

    BalasPadam
  18. kalau gambar ada watermark..cemana lagu yang kita upload org sesedap hati link ke lagu tu sebab dia malas nak download dan upload semula lagu tu..sakit ht gak kan

    BalasPadam
  19. ada satu kes tue...gambar dia siap kena rembat..then imposter tue buka profile baru kat fb..nama len..tp suma gambo dia...adei..seram sejuk jer dengan benda tak beretika nie

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers