Khamis, Julai 22, 2010

Maya Tailor di Melaka Sentral (Promosi Kedai Pak Saudara Akak)

Mase  pergi ke Melaka dulu (yang gi ke Perigi Hang Tuah) suami akak teringin pulak nak jumpa bapa saudara akak..dulu selalu lalu tak lah teringin dia nak singgah kat kedai jahit ni.
isteri dia yang sebenarnya mak saudara kak...adik perempuan abah..
mereka suami isteri berniaga kat kedai di Melaka Sentral.
Rupernya suami akak nak tempah seluar kata sini...nak tolong orang melayu katanya...ashik beli seluar dah siap ajer...dia nak merasa pulak camner pakai seluar tempah..

Sape nak tempah kot pun boleh..tak semahal kedai cina di Kuala Lumpur.  masa akak sekolah lagi pakcik Atan dah mula  berniaga..sebelum tu berniaga di arked Mara rasanya..jalan dah luper..kedai tu dah tak ada..kenalah dia pindah kat sini..kiranya dah berpengalamanlah beliau ni.
waduh...dia ni pun peminat barang antik...tenguklah pemain rekod ni (apa ek nama dia) masih elok lagi..syoknya kalau dapat...Pakcik siapkan putar benda tu dan bubuh rekod nak show kat kami yang benda ni masih elok lagi..dia beli tak mahal masa tu....skrg ni harga benda dah mahal giler.
 kain sampin pun ada di jual di sini..sape nak jadi pengantin baru
ataupun nak tambah isteri baru boleh beli ajer kat sini..ahaks
Baru akak tau Dato"-Dato's pun tempah seluar kat sini (sebab tak  pernah pun pergi ke sini..jadi tak tahulah) ...salah satu ialah Dato Sarji (luperlah sape dia)..patutlah harga seluar kat sini boleh tahan harganya...tapi taklah semahal Sparkmanshop.  Dato' tu pun pandai jugak cari kedai tak mahal..sanggup bayar duit minyak dan tol ..semata-mata nak ke sini...bagus Dato' tu kan..tolong orang Melayu bisnes.

Ashik promosi orang lain..kali ni akak promosi kedai pak saudara akak pulak...baju melayu pun boleh tempah...baju sutera lelaki pun dia boleh jahit....kalau nak tempah pakaian perempuan gi ke kedai isteri dia tak jauh dari kedai ini.

13 ulasan:

  1. saya pun suka jalan2!! brg antik pun mmg kesukaan saya!!

    BalasPadam
  2. Kak, kalo tak silap, dato sarji tu slh sorang Pro canselor ukm...dia yg bg ijazah pd sy dulu.tak ingat jwtn ape, tp ada kaitan sbg ceo ke penasihat syarikat besar...bank kalo tak silap...

    Da makan mee bandung? :) jom lyn Bila Aku Jadi Komposer...Bole caye ke??

    BalasPadam
  3. bagusnya..suami isteri tukang jahit..jimat belanja.

    BalasPadam
  4. OOh...Maya taylor tu Pak Sedara Ina ke? Lama dah kedai tu kan...? Memang terkenal kat Melaka tu selain dari Azam Taylor...

    BalasPadam
  5. ingat nak belajar menjahitlah kak ina..hehe

    BalasPadam
  6. uwa..lum tempah bju melayu..mmg tak x dapat la kan..kn beli yg siap2 la gini...~

    BalasPadam
  7. kak, kedai pak sedara akak buat tak office suite utk pompuan, kalau ada, boleh ler consider

    BalasPadam
  8. Wah, bagusnya dorang buat bisnes ea kak. Suami isteri tailor. Bagus2...*sambil angguk2

    Untung tau tailor ni, even keje dari rumah, boleh buat duit. Dorang tak cari duit tapi duit yang cari dorang. Sukaaa...*tapi tak pandai menjahit...sob2..

    BalasPadam
  9. boleh la buat tempahan sempena hari raya nanti...

    BalasPadam
  10. bagusnya dowang laki bini buat bisness...:)

    BalasPadam
  11. kalau tak leh nak siapkan jgn berjanji. sy pun nak tolong org melayu gak tp gnilah melayu punya disiplin

    BalasPadam
  12. untuk baju nikah pompuan die ade amik tak??

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers