OOO

Jumaat, Mac 11, 2011

Catatan Di India-Di Bangalore (sambungan)

Oleh sebab tak tahan tenguk harga kasut adidas ni murah bebano kami belikan untuk Ira.
Tak sampai pun RM100 kasut yang ada kat rak ni. Call Ira tanya nak warna apa...senang sebab kaki Ira dan Yana sama saiz. Akak sambar beg Adidas hitam tu.
Pastu belikan baju idaman Firdaus warna biru kat kedai kat area sini.
Masa lalu waktu tengahari, kami cuma tenguk ajer macamana orang ni buat key chain. Dia tulis atas beras nama yang kita hendak pastu masuk dalam botol. Pandai betul dia tulis kat beras yang kecik tu. Pastu letak pewarna dalam air tu dan pasang tempat letak kunci.
Dalam perjalanan nak balik ke hotel kami singgah sebab Imran dah suruh Yana bayarkan key chain konon nak bagi member dia. Imran dah siap tulis nama dah masa lepak kat cafe di shopping complex. Cuma 5 nama ajer yang dia bagi. Tak sampai pun RM2.00. Murah kan. Pastu beli sedikit cenderahati nak bawak kat family.
Balik ke bilik dan berehat sekejap. Selepas maghrib kami pergi makan kat Indijoe Steak Bangalore. Dekat ajer dengan hotel kami. Akak ambil gambar keesokkan hari sebab gelap kat luar tu pada malam tu.
Mengada-gada tekak ni makan steaklah pulak. Harga dalam steak tak sampai pun RM30.00.
Imran marah betul bila akak suruh Yana ambil gambar sebab dia kata
Mak ni..apasal ambil gambar dengan hantu (topeng kat belakang)
sampaikan dia tutup muka dengan jaket
Puas hati sebab memang banyak betul satu hidangan..akak punya yang banyak cendawan/sayuran. Bagus gak makan camni kan sebab makanan sehat. Kalau perut kecik boleh share.

Kat belakang papan tanda orang pakai sari tu lah hotel tempat kami tidur..memang tak nampak dari jalan besar. Tapi senang duk sini..semua ada.
Lepas makan kami gi ke Hard Rock Cafe Bangalore/Bangluru yang berhampiran dengan hotel, cuma seberang jalan ajer. Macam biasalah beli cenderahati kat sini
Muka kepenatan dalam Hard Rock Cafe
Sedap pulak suara penyanyi local ni..kejap ajer pastu kami semua balik ke bilik.

16 ulasan:

  1. kalo tau,nk kirim seluar track adidas hehe

    BalasPadam
  2. sedap nampak kak ina makan steak tu..terliur saya

    BalasPadam
  3. murah betul kasut tuh... adidas ori la tu kan.....

    so berbaloi la kalau nak belanjakan duit kat sana? semua macam murah jerrrr

    makanan halal ke semua?

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum Kak Ina

    beranak ranak la beg akak yerr

    Wassalam

    BalasPadam
  5. nak kirim kasut boleh??
    bestnye pergi india...
    sy baru je balik cuti-cuti malaysia..
    pergi sabah je :-)

    http://cujen.blogspot.com/2011/03/trip-to-kota-kinabalu-kundasang-part-6.html

    BalasPadam
  6. mak oiii
    murahnya barang

    keychain 5 tak sampai rm2???
    kalau kat sini, sure cecah rm20!

    BalasPadam
  7. wah akakkk..sronoknyer jln2 india... bertuah ader anak blaja jauh2 kan kak..leh numpang tgk negara org..

    BalasPadam
  8. salam perkenalan dr mr.mama...
    amboi jauh depa p jalan2...
    mr.mama follow & add link ya....

    BalasPadam
  9. Kak Ina,
    Penuhlah satu kapalterbang barang-barang shopping Kak Ina...hahahaha.Food looks so good.

    BalasPadam
  10. sedapp nyerr..big plate lagik..pasti puas kan....:-)

    BalasPadam
  11. seronok jugak erk pergi melancong ke sana ...murah2

    BalasPadam
  12. whoaa.... sempoi la kat sana pun ada hard rock..... ;-p

    BalasPadam
  13. bestnya sopingggggg...jelesnya tengok yg adidas tuh...beg itam tu cantikkk...

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers