OOO

Ahad, Mei 15, 2011

Makanan di United Kingdom

Nasi goreng..menu paling senang nak buat kat sini...janji ada nasi sejuk..bila gi memana akak memang buat nasi goreng sebab susah nak cari makanan halal kat sini. Bawa bekal masa lawatan ke Newcastle
Bekal masa nak ke East Midlands Designer Outlet
sarapan pagi hari pertama sampai..jemput-jemput kelapa cicah sos
spagetti pun selalu buat..pakai sos segera
nasi, lamb tikka, curry lamb dan papadom..masa sampai suruh anak order..kelaparan sebab makan roti  dan coklat dan minum ajer ajer kat london sebab tak jumpa pun makanan halal..yang tak halal bersepah-sepah..pastu harga berdentum
balik dari manchester singgah kat sini ..order nasi cam kat atas..
dah 2 kali makan jemulah pulak
semalam masak kari kambing biri-biri..guna santan kotak 
tapi tak ada daun kari...kurang umphh
patutnya nasi hujan panas tapi tak ada daun pandan dan pewarna..hb akak kata tukar nama jadi nasi mendung sebab kat sini semalam cuaca mendung, hujan ashik turun ajer...sejuk weiii
dapur bujang yang banyak berjasa..bila malam ajer budak bujang kat umah ni gilir-gilir masak..akak cuma makan ajer..mereka tak kasi akak masak..bestnya. 

Terima kasih buat member Russhdi yang sudi melayan kami berdua kat sini.

16 ulasan:

  1. selere mkn time cuace sejuk :)

    BalasPadam
  2. hehe..mmg susah nak mkn kt sana kan. kitorg, b4 kuar jejalan, isi perut penuh2 luh kak..blk ptg, kompom 2,3 pinggan nasi tmbh...

    BalasPadam
  3. Assalamulaikum kak ina


    amboiiiiii!! sakan ya makan angin, sampai dilupakan adikmu yang disini.. hihihi. Seronoknya kak dapat makan angin sambil melawat anak akak tu. Tak tahu pulak yang Russhdi dah ke sana.

    Menu simple tapi bila dah makan konyang juga kan kak ina :DD

    BalasPadam
  4. rindunya psl my life kat UK...

    BalasPadam
  5. Enjoy the tour.
    Walaupun susah makan, tentu seronok kan dapat jalan2.

    nak ikuuuuttt.... ;)

    BalasPadam
  6. pergh...walaupon nasi goreng,tapi kesedapan tetapi dirasai~~~

    Jika Legging Untuk Wanita,INI Untuk Lelaki...

    BalasPadam
  7. seronok dapat melawat anak kat UK kan

    BalasPadam
  8. kak ina saya terasa nak makan nasi goreng akak lah..nampak simple tapi shodappppp

    BalasPadam
  9. kita nie kalau pegi negara mane sure nak cari nasik jugak kan....baru kenyang makan....

    BalasPadam
  10. wahh, bestnyer. mmg kene makan nasik br best

    BalasPadam
  11. wah bestnya akak...boleh la rileks kejap dari memasak ye

    BalasPadam
  12. wah dah jadi orang putih skrg! haha

    BalasPadam
  13. kalau zr pun kak , dh susah sgt nk crik mknan halal baik bwk je bekal ...lg sonang..

    wah besh nye akak jd mem beso .. ramai yg sudi masak tuk akak

    BalasPadam
  14. alhamdulilah seronoknya dpt melwat anak dan tempat org...
    siap layanan vip lagi....kira honeymoon la ni..

    BalasPadam
  15. nmpk sosap jer nasi tu kak ina:)

    BalasPadam
  16. Kalau saya nak gi cuti2, saya ajak akak sekali ek tolong masak..hehehhe

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers