OOO

Rabu, September 28, 2011

Contest "Masak @ Persiapan Apa Untuk Raya"?

Gambar ni akak ambil pagi tadi. Anak buah baik yang lelaki dan perempuan kena gilir-gilir kacau rendang. Bila kena giliran budak lelaki muka masing-masing monyok ajer. Kami masak rendang 3 jenis pulak tu.

Mesti semua sibuk masak memasak untuk hari raya yang di jangka pada hari esok. Jadi bolehlah ambil gambar masa sibuk masak.
Tak pun buh gambar masa tengah kemas umah.

Syarat-syarat contest ini ialah :

1. Kena ambil gambar pada raya 2011 sahaja tau. Tak boleh tahun lepas punya gambar yer. Kalau boleh tulislah ayat cam akak buat tu.
2. Ceritakan apa yang di masak dan sape yang memasak ataupun sape yang kena mencuci/kemas umah (buat ceritalah sikit)
3. Kena Like fanpage "kakinakl.com". Semua gambar berserta link blog akan di letak di situ.
4. Letakkan link akak di N3 tersebut.
5. Tinggalkan komen kat bawah N3 ini dan jangan lupa tinggalkan permalink anda.
6. Tarikh tutup ialah pada atau 29hb. September pada jam 12.00 tengah malam hari tersebut.
Ayat yang wajib di letak di N3 tersebut ialah :


5. Contest- GambarContest "Masak@Persiapan Apa Untuk Raya"? adalah anjuran www.kakinakl.com bersama cikmin.com/
http://ecakefairy.blogspot.com dan http://www.zzqah.com/

Kalau ada lagi sponsor kena edit balik yer ayat ni.

Hadiah-hadiahnya ialah :

Hadiah pertama
1. top up atau wang ringgit bernilai RM30.00
2. kukis coklat chips (bernialai RM25.00) hasil tangan akak
3. satu set macaron bernilai RM45.00 (termasuk pos) dari cikmin.com/

4. 25 pcs cupcakes dari http://ecakefairy.blogspot.com

Hadiah kedua
1. Top up atau wang ringgit bernilai RM20.00
2. kukis coklat chip bernilai RM25.00
3. satu set macaron bernilai RM45.00 (termasuk pos) http://cikmin.com
4. 16 pcs cupcakes dari http://ecakefairy.blogspot.com
Hadiah Ketiga
1. Topup atau wang ringgit bernilai RM10.00
2. kukis coklat chip bernilai RM25.00
3. satu set macaron bernilai RM45.00 dari http://cikmin.com
4. 9 pcs cupcakes http://ecakefairy.blogspot.com

Hadiah Keempat
Homemade coklat termasuk pos dari http://www.zzqah.com/

Hadiah KeLima
Homemade coklat dari http://www.zzqah.com/.
Hadiah KeEnam
Homemade coklat dari http://www.zzqah.com/.

Hadiah KeTujuh
CD Original dan t-shirt Ning Baizura

Kalau ada yang sponsor hadiah akan bertambah.
Juri akan di pilih oleh para sponsor. Apa lagi joinlah join.

p/s Tahun lepas hadiah memang banyak betul sebab banyak yang sudi sponsor. Kalau nak tenguk boleh ke SINI

Jom Pegi Kat Sini
Experience Volkswagen, Das Auto (info klik kat sini)

25 ulasan:

  1. wah kak. hari raya pun sempat juga buat contest yer.
    Aisayy..xde laks gambo candid..rugi2 :)

    BalasPadam
  2. huhuhu...contest contest...join jangan tak join....

    BalasPadam
  3. Kak Ina,

    Check email ye..zura dah anta email regarding sponsor :)

    BalasPadam
  4. thn lepas sponsors meriah kan, kak? thn neh pon samalah...nnti sure ramei tuh....

    BalasPadam
  5. Tengah usha ada tak gambar before hari raya

    BalasPadam
  6. Salam Kak Ina. Saya dah joint.

    http://cempakabiru-nieda.blogspot.com

    BalasPadam
  7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  8. Kak Ina ,
    Tifa nak join contest

    http://natifar7884.blogspot.com/2011/09/contest-gambarcontest-masakpersiapan.html

    BalasPadam
  9. assalamualaikum wbt..kak ina..imah baru join contest ini..yehaaaaaa...

    http://sarimahrizal.blogspot.com/2011/09/contest-gambarcontest-masakpersiapan.html

    BalasPadam
  10. salam aidilfitri,
    kak ina, MS dah join contest ni....

    http://memoriessharidz.blogspot.com/2011/09/contest-gambarcontest-apa-untuk-raya.html

    BalasPadam
  11. http://www.matjoe.com/2011/09/contest-masak-persiapan-apa-untuk-raya.html

    JOIN

    BalasPadam
  12. tungguuuuu.... tengah carik idea mantap.. hehehe

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum kak Ina

    saya dah sertai contest akak

    pertama kali mencuba
    khas untuk akak

    http://atuk-phd.blogspot.com/2011/09/contest-gambarcontest-masakpersiapan.html

    Wassalam

    BalasPadam
  14. SALAM KAK INA,
    NUR JOIN..
    HARAP TAHUN NI ADA REZEKI..
    TAHUN LEPAS TAK TERGOLONG KALANGAN YANG BERTUAH..

    TENGOK TUAN HAJI SEMANGAT JOIN, NUR PUN JADI SEMANGAT JUGE!

    http://2nurhafiz2009.blogspot.com/2011/09/contest-gambarcontest-masakpersiapan.html


    JOM TENGOK GAMBAR BEST!!
    JOM KE: ALL IN ONE

    BalasPadam
  15. memberi sokongan yang tidak terhingga kepada kak ina..

    http://shakiddo.com/contest-masak-persiapan-apa-untuk-raya/

    BalasPadam
  16. Salam kak ina
    saja nak join leh tak

    http://www.daydeck86.com/2011/09/contest-masak-persiapan-apa-untuk-raya.html

    BalasPadam
  17. okey kak....baru je publish post entry nie >>> http://hazmanfadzil.com/2011/09/19/jom-join-contest-masak-persiapan-apa-untuk-raya-kak-ina-kl/

    BalasPadam
  18. perghh!! cam best nih.. join jugak la.. nantikan gambar dari saya ya!!

    BalasPadam
  19. yuhuuu kak Ina, wani dah join :))

    http://deejaywani.blogspot.com/2011/09/masakpersiapan-apa-untuk-raya.html

    BalasPadam
  20. Salam perkenalan buat Kak Ina..

    Nida turut serta... moga ada rezeki.. ameeeeeennn

    http://alongnidar.blogspot.com/2011/09/contest-masak-persiapan-apa-untuk-raya.html

    id follower: Nida
    id FB: Along Nida

    tq:)

    BalasPadam
  21. thn lps hadiah sgt byk and sgt besh :) tq yer akak sbb sudi pilih me sbg pemenang thn lps :) sweet memory for me dlm arena blogging contest :)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers