OOO

Khamis, September 29, 2011

Maybelline Blogging Contest

Ingat tak N3 akak pasal gi workshop Maybelline tu dulu. Nak gi tenguk balik SINI.
  
Masa workshop tu kami semua telah di tunjukkan 4 tema terbaru Maybelline.
make up Party Princess (sweet, subtle pink and girlish accents)
make up tema Mystery Maven(dramatic turquoise eyes with red lips).
Sexy Starlet(shiny and metallic eyes)
akhir sekali GI Jane(eyes in military khaki greens and lots of eyeliner)
(kredit picture by madammondoq)
 
selepas tu kami semua diberi masa 30 minit untuk make over muka sendiri.
Akak pilih tema GI Jane sebab ikut tema ni make up lebih menyerlah kat mata
inilah barangan make up akak gunakan untuk tema tersebut ..jom tenguk langkah demi langkah cara akak solek yer.

Pertama kali kita kena pilih warna yang bersesuain dengan wajah kita,
jangan pakai semboro sahaja.

1. Mula-mula akak gunakan foundation Maybelline natural-looking yang sekata dengan warna kulit muka, ratakan dengan menggunakan jari. Mustahak guna foundation sebab ia boleh menutupi cela noda di wajah kita.
2. Setelah itu sapukan compact powder rata-rata
3. Gunakan eye shadows berwarna gelap
4. Selepas itu calitkan pulak hyper sharp liner berwarna hitam
5. Di turuti pula The Colossal Volum' Express® Mascara
6. Sapukan pula pemerah pipi angle fit brighten up sambil tersenyum dengan cara dari atas ke bawah
7. Kemudian oleskan listick Water Shine Pure dengan memilih warna yang sesuai untuk bibir kita
8. Akhir sekali guna lip gloss untuk menyerlah lagi bibir anda.
taraaaaa

Kitaorang yang hadir pada masa tersebut di galakkan masuk maybelline blogging contest.
 Sebelum jom tenguk step by step make up dari 
Liyana Jasmay menggunakan produk Maybelline
Kena ikut syarat-syaratnya

STEP 1 : RECREATE ANY OF THE 4 DIFFERENT LOOKS AND PHOTOGRAPH/VIDEO YOURSELF DOING IT1


STEP 2 : SUBMIT YOUR VIDEO/PHOTOGRAPHY TO NUFFNANG BY 30TH SEPT
VIDEO BLOG

ATAUPUN STEP BY STEP PHOTOGRAPHY

STEP 4 : WE' LL ANNOUNCE THE 4 FINALISTS ON OCT 31

STEP 5 : ADVANCED MAKE UP CLASS (AMBER CHIA)

STEP 6 : PROFESSIONAL VIDEO SHOOT ON OCT 15

STEP 7 : WE'LL POST YOUR VIDEOS ON FACEBOOK FOR VOTING?

HOW IS THE WINNER DECIDED?
  • 50% "LIKES'
  • 50% PROFESSIONAL JURY (MAYBELLINE, AMBER CHIA, FEMALE)

All decisions are final and may not be contested
Term and conditions apply
Hadiah-hadiah yang best sungguh.

7 ulasan:

  1. me suka kalau org make overkan muka me--nak make sendiri tak berapa nak reti heheheh

    BalasPadam
  2. cepat2 sapa yg suka mekap tue..join laa contest nie

    BalasPadam
  3. huhu...ct mmg x reti nak make up...just bedak & lipstik je laa yg tau nya

    BalasPadam
  4. sesekali best jgak me'mak-over'kan diri sendiri..tp kalau org lain yg 'make-over'kan lg shiokkk..hehe

    BalasPadam
  5. Okiess.... saper yang masuk contest tu sila kasitau saya nanti saya boleh kasi LIKE LOVE LOVE....hehehehe

    BalasPadam
  6. wah.. ritu carik video liyana jasmay ni tak dapat lak..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers