OOO

Khamis, Oktober 06, 2011

Tak Puas Hati Ker?

Sejak di tubuhkan geng tali baruts ni kan..ada pulak terdengar suara-suara lalat berdengung kata macam-macam kat geng kami ni. Apa hal lah kan dorang ni.  Ashiklah nak cakap belakang ajer cubalah hantar email ataupun bagitau terus terang apasal dorang tak puas hati ni.

Antara kata-kata mereka :

Ashik-ashik muka sama ajer gi event Nuffnang
Kenapa kami ajer selalu di jemput..
Tak ada muka orang lain ker?

Jelous ek..tak puas hati ker?

Ok jom baca story mory akak camner kami leh gi selalu ke event Nuffnang tu yer.
1.  Kami ni kan ahli geli-geli aka glitterati-plus yang ditubuhkan oleh Nuffnang.  Kalau nak tau cerita gi ke SINI YeR.  Masa tu memang Nuffnang panggil semua bloggers supaya hadir untuk isi borang pendaftaran.  Tapi yang sedihnya tak sampai pun 100 orang yang hadirl

Kami yang hadir kena isi borang dan terus hantar ke staff Nuffnang.  Kiranya kalau daftar jadi member geli-geli ni keutamaan akan di beri kepada kami untuk menghadiri event yang di anjurkan oleh Nuffang dan pihak yang berkaitan.
2.  Bila dah jadi geli-geli ni kalau ada event mereka akan sent email...selalunya mereka nak 5-10 orang bloggers mewakili Nuffnang datang ke event tersebut.  Oleh sebab kami rajin duk tenguk email, selalunya kami cepat ajer reply , ikut nasiblah..kadang-kadang dapat..kadang-kadang tak dapat.

Tak kisahlah kan tu kan..
kalau dapat tapi last minit tak dapat pergi, kami inform kat Nuffnang, selalunya kami replace lah geng yang kami kenal, takkan nak offer kat orang yang kami tak kenal.  Janji orang tu tepati janji.  
Dari kiri Miss nora,Cikhel,Mr Bean, Bob,Eyriqazz,Lilyputih ,Deydeck Natasha, Akak ,Aiensepet(isteri Mr Bean) dan Poojie)
Kalau idak memang kena soundlah dengan geng kami yang mulut agak suka berterus terang aka lazerrrrr ni.  Yang buat tak best sebab ada bloggers yang kata nak hadir tapi bayang muka pun tak nampak pastu tak call/msg kat staff Nuffnang.  

Tentulah dorang bengang bukan terutamanya Nuffnang sebab kita tak tunjukkan yang kita berminat..macam main-mainkan mereka ajer. Sebab kalau kata nak datang staff Nuffnang akak tunggu depan pintu masuk dan ambil kedatangan.  Sape yang selalu buat cam tu jangan harap sangatlah dapat lagi..payah sikit aa.
ada yang dah tak berapa sangat nak join dah sekarang ni

3.  Bila balik dari event kami tulis N3 secepat yang mungkin..kalau lewat pun mungkin ambil masa seminggu sebab kami nak show gak kat organise event tu yang kami hargai jemputan dari mereka dan juga menjaga nama baik Nuffnang.  Kalau malas nak buat N3 baik tak payahlah gi event tu macam tak hargai ajer apa yang diorang dapat.
Oleh sebab itulah ashik muka kami ajer yang nampak di setiap event Nuffnang sebab geng tali baruts memang tak kekwat, sehati sejiwa dan suka berjimba. 
Buat pengetahuan semua kami dah mula kenal dari awal tahun 2009 lagi, tu sebab kami jadi geng tali baruts.  

Kalau yang baru jumpa kami tahun ni..erhmm boleh ajer nak isi borang tapi mungkin kena tunggu agak lama.  Sebab banyak tapisan dari admin.  Bersabarlah yer.

Faham tak ..kalau tak faham tak taulah.

 Oh yer..jangan lupa war-warkan kat rakan-rakan, ada rancangan baru di Astro Ria 104 bermula 22hb. Oktober 2011 nanti.
 Program title – MasterChef Malaysia
  • MasterChef Program Information - MasterChef TX will be starting from 22nd October 2011, every Saturday – Wednesday, 9.00pm. Master Class will be on every Friday, 9.00pm.
  • Program Channel – Astro Ria (Channel 104)






17 ulasan:

  1. ooo gitu,ade org dengki ek?

    i support GTB ;)

    kalo timing cantik pia teringin gak nak join..blh?hehe

    BalasPadam
  2. ok jer sbb yg penting komitment--me susah nak attend event sbb anak kecik lg kan :)

    BalasPadam
  3. tak kisah la akak , mulut org mmg tak pernah berenti nk mengata khen?

    hiks best tu dpt pergi event2! teringin jgk nk pergi tp of course skrg susah sbb still belajar ngee.

    BalasPadam
  4. See Kak Ina dah peturunkan ilmu.. No wonder la kekadang tak dapat invitation sebab saya lepas event jarang review.. Kadang2 pemalas, kadang2 sebab dah 10 orang pergi 10 orang review mende sama bosan gak. Ohh kene review ek? Ok bos!

    BalasPadam
  5. sy suka tgok geng2 yg slalo join event nuffnang ni..sy teringin nk join gak..tp tahap malu n segan tu lebih sgt..hehe..

    BalasPadam
  6. Biasa lah kak, orang ni kadang2 tak boleh terima kenyataan...saya yang tak ber sosial pun kena gak tempias2..lantak lah., janji kita bukan buat benda2 yang menyalahi undang2 dan agama...

    BalasPadam
  7. Ina...memang seronok kalau dpt join...tapi tu lah...anie ni bila hujung minggu sibuk dgn cik abe... maklumlah jumpa hujung minggu je...kenalah korbankan apa jua aktiviti dihujung minggu...

    BalasPadam
  8. mender neh sy phm sgt, kak. tp, yg invitation kt Taylors tuh mmg sy isi form n setuju nk g tp sy tak terpilih. kalo x, mmg kita jmpa kt sana. pastuh, Nuff kata saper nk juin geli2 plus tuh kne anta permohonan n nyatakan naper kiter layak jd ahli. pon dah buat tp smpai laaa neh x der reply pom...cedeyyy!!

    BalasPadam
  9. Tumpang suka je sebab tau kalau register pun tak dpt commit heheh..

    BalasPadam
  10. nk join g+ ni susah dah cz dh close.maybe sbb 2 ramai yg bising kot. ape pun, yg penting ikhlas n hapi kak. :)

    BalasPadam
  11. Faham.:)
    Sebab tu kami kena baaaaaanyak berguru dengan kak Ina. Hihi.

    BalasPadam
  12. ala kak pedulikan la apa orang nak katakan dorang jeles je tu.....keep on going la kak....
    saya pun takleh nak join sebab banyak commitment..

    BalasPadam
  13. Pada saya orang yg selalu kata macam tu, sebab dia jeles dia tak dapat buat... adatla tu Kak.

    BalasPadam
  14. mmg rugi saya tak pergi aritu tp pasrah jer skang ni, nak buat cemana salah sendiri

    BalasPadam
  15. selamat saya dengan wife pergi masa meeting tu.. so selalu juga dapat join event.. hehehe..

    P/S : korang dah bacakan apa yg kak ina cakap tu.. ada yg nak marah lagi tak?

    BalasPadam
  16. kalo dari tahun lepas saya join G+ ni.. mesti best.. hehehehe.. ala kak, komitmen penting.. kalo tak usaha, mana nak dapat hasilnya kan? :)

    BalasPadam
  17. senang cite kalau rajin banyak habuannya.kalau malas dok diam.kahaha cam kite la yg dah lama tak join,insyaAllah nak stat balik hikhik

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers