OOO

Rabu, Januari 04, 2012

Kisah Di Universal Studios Singapore (Part 1)


 
 anak akak kata..mak cam adik beradiklah dgn kak As
Bila akak taip status kat FB akak ada kat hotel ini ..tiba-tiba ada geng blogger bagitau dia pun ada gak satu hotel dengan akak.  Dia minta no hp dan akhirnya kami berbalas sms.

Wah seronoknya bila dapat jumpa geng yang dah lama tak jumpa Asfieda.  Kami jumpa sekejap di bawah sebelum akak naik bus kul 8.30 ..kami tak satu jalan sebab As naik bus pukul 10.30 pagi.
 dari dulu sampai sekarang masih ada lagi rupanya orang sidai kain pakai buluh/galah ni.  Last akak gi ke Singapore pada tahun 1988..

Perjalanan ke USS mengambil masa lebih kurang 1 1/2 jam termasuklah turun naik di imigresen Malaysia dan Singapore.  Masa kat Imigresen Malaysia pun ada sorang blogger yang tegur akak.  Maaflah akak tak perasan yer El-Zaffril...al maklumlah dah lama tak jumpa kamu.

Sebelum tu kenalah isi borang putih dan kami telah di beri ingatan supaya jangan nak mengada-gada ambil gambar kat imigresen Singapore.

Akhirnya sampai gak kami kat sini...aiseymennnnn tak nampak pulak muka Ira dan Imran sebab masa tu dorang baru keluarkan asap
Memang kena ambil gambar kat sini kannn..buat kenangan
Ramai sungguh orang masa kami pegi hari Rabu 28hb yang lepas..
al maklumlah cuti panjang. 
 
Tak payah lagi cari kaunter tiket..terus ajer ke pintu masuk bawa kertas yang kita print sendiri..nanti dorang scan ajer 
Oleh kerana anak-anak  nak gi naik  Battlestar Galactica: HUMAN vs. CYLON yang boleh buat akak sakit jantung dan termuntah akak terpaksalah gi jejalan sorang sorang.  Oleh sebab orang ramai nak main satu games kena beratur dalam 1 jam lebih baru boleh main.  Kalau ada duit lebih boleh beli tiket express...berbaloi tau walaupun agak mahal harganya.  Korang boleh potong barisan berpuluh-puluh orang
Nasib akak agak baik sebab bila sampai kat Far Far Away akak tak payah beratur panjang dan terus masuk tenguk Shrek 4-D Adventure..best sebab bila tonton wayang tu..kerusi bergegar cam kita naik kereta kuda dan kena sembur air.
Bila jejalan kat Lost World panjangnya orang beratur ..akak malas nak beratur akak terus tenguk pertunjukan ini.  Sebelum pertunjukkan bermula orang yang duk kat barisan bawah ashiklah kena siram dengan air.
 Sporting budak kecik ni...tak kisah pun bila kena siram air
 
Pertunjukkan ini Based on the blockbuster film, "Waterworld..pelakon stunt kebanyakkannya omputih
Macam biasalah kannn orang jahat akan kalah akhirnya.
.bingit gak telinga dengar bunyi bom dan kena hidu bau asap
Konon nak  naik RANSFORMERS The Ride:  
The Ultimate 3D Battle di Zone Sci-Fi City
 Tapi bila tenguk orang ramai beratur pastu kena tunggu dalam 1 jam 40 minit...fuh tak sangguplah 
Akak  gi jejalan kat Zone New York pula. Bila jejalan kat sini bervangan macamlah kita sedang jejalan kat New York di US tu..
Sempatlah bergambar dengan klon sape tah..tak ingatlah.  
Kalau kita sorang sorang ada staff yang akan ambilkan gambar.

p/s Nantikan sambungannya yer

24 ulasan:

  1. Salam

    Seronoknya.
    Pegi tak lain2 tpt kat sentosa tu, sangat best,pantainya memang kalahlah kat Msia...

    BalasPadam
  2. bestnya...akak selalu bercuti ek...kalau ada rezki nak juga ke Singapore..insya allah

    BalasPadam
  3. Memang seronok tengok gambo Kak Ina. Bila la dapat ikut jejak akak melangkah ke USS. Anyway, El keje dengan company Singapore tapi station di Senai. Kadang-kadang je terbabas kena ke sana. Luckily jumpa plak Kak Ina KL yang pemes ni. Haha...

    Semoga jumpa lagi ya kak. Kalau nak jalan2 ke Marina Bay Sand gitau tau. Saya teringin gak nak gi. Singaporean kene bayar SGD100 nak masuk, kita sebagai pelancong free. Diorang kata tempat tu cantik gilos malam2. Hehe. Ok la akak. Kalau ade FB add la saya. El Zaffril.

    Saya dah jarang update FB. tak banyak cerita nak kongsi la akak

    BalasPadam
  4. mak aii..tingginya klon. klau akk yg bergambar dgn dia..paras pinggang dia je..;P

    BalasPadam
  5. lama dah plan nak pergi.. tapi budget asyik tak de.. terpaksa tukar pegi genting je..haha

    BalasPadam
  6. wahh bestnye...nak gi USS jugak...

    tadi baru baca blog cik Lily, dia pun gi USS jugak...

    BalasPadam
  7. wah akak pon dah g. sama mcm madam.....sonok je ...best ek dpt g sana !!

    BalasPadam
  8. k ina,
    memang banyak nak citer pasal USS nie 4-5 entry pun blom abis lagi hkahakahkah anyway memang seronok sangat lah

    BalasPadam
  9. Woo bestnya kak wife teringin sangat nak g.. Insyaallah ada rezeki tahun ni nk bawa ank bini g jugalah..he3

    BalasPadam
  10. wah~. . bestnya..., blh la scya senaraikan salah satu destinasi utk honeymoon nanti. . muehehe. . :)

    BalasPadam
  11. salam ..
    kak . pasni kalau akak g , bawak saye kak ehh !!
    nak ekot jugak :(

    heehee ^^
    sronok tgk .

    BalasPadam
  12. bestnya pegi sana.... berapa ye semua tambang?? hmm.. seronoknya... mama yang sportinglah kak ina ni... ingat nak pegi sana jugak lah...

    BalasPadam
  13. waa..saya memang teringin nak pi kat sini..boleh print kat inet je ek..lagi senang klu camtu..

    BalasPadam
  14. besh!! akak buatlah entry psl kos/bajet cuti2 USS yer...me nak pegi gak..

    BalasPadam
  15. syoknyaa!.masa amy pegi dulu takde lagi yang transformers tuh :( tapi memang syok lah pegi sana ekeke.paling scary naik galatica tuh. phew. tecabut jantung kejap haha

    BalasPadam
  16. uishhhhh.. dah gi USS gak.. madammondoq pun dah gi.. huhuhu

    BalasPadam
  17. super duper best!!! ni yg teringin nak gi nih..

    BalasPadam
  18. Wahhh..
    cayokk..lah k.ina nie..
    seronok saya tengok...
    Bilalah saya n family dpt gi..
    pada hal saya jiran sebelah jer..tengok dari jauh cam dah sampai tapi xsampai2...area JB gak..

    tengok akak pergi cam teruja jer nak terjah...insyaALLAH.

    BalasPadam
  19. bilalaa saya dapat pergi...

    BalasPadam
  20. Salam sista!!.. saya nk ke USS next month.. tak sabar plak bila tgk sis cerita ni.. nway nk tanya.. sis pergi beli ticket on9 ke?

    BalasPadam
  21. Pakej Tempat-tempat Menarik di Singapura
    - Universal Studios Singapura
    - Singapura Marine Life Park
    - Singapura Flyer
    - Day + Night Safari di Singapura
    - Tempahan Singapura Marina Bay Sands Hotel
    - Tempahan Hotel Masa Perayaan Sentosa Singapura
    dan lain-lain

    Travel Delight
    http://traveldelight.biz
    QQ: 841-888-666
    ask@traveldelight.biz
    +65 6292-2221

    Hai, kami adalah agensi pelancongan di Singapura. Blog yang anda tulis sangat sempurna, gambar-gambar anda juga menarik dan cantik. Ia sangat berguna untuk tetamu kami. Bolehkah kami bekerjasama dengan anda?

    Kami mengharapkan balasan anda.

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh..contact kat email roslana_06@yahoo.com.my

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers