OOO

Ad

Khamis, Mei 31, 2012

Best Ker A'Famosa Resort Malacca?

Cuti sekolah kali ni kami bawa anak-anak 4 orang gi ke Famosa Resort Melaka.  Dekat ajer kan..tak per janji bawa si  Imran yang ashiklah merengek bila lalu jalan ni..mak ...nak masuk tenguk Famosa camner sebab bila balik kampung suami/akak selalunya guna jalan Simpang Ampat.

Emak yang tak sampai hati suruh anak gi beli pakej masa Matta Fair bulan Mac yang lalu.  Nasib baik ada duit Nuffnang lebat masa tu..alhamdulliah...bolehlah akak sponsor..suami cuma bayar tol dan tuang minyak ajer.
 
Kami pernah duk semalam kat sini 10 tahun lepas..masa tu Imran umur tak sampai setahun, dah sahlah dia tak ingat yang dia pernah sampai kat sini. Dulu condo yang kami duk bukan kat sini..tempat lain.  Sekarang dah jadi Kolej Unfield..kalau tak silap.

Check in pukul 4.00..terkejut beruk akak dengar..amboi lama betul...teruk kan polisi hotel sekarang ni..nak check in lambat tapi bila nak check out  suruh cepat-cepat..macam biasa pukul 12.00.  

Kami hantar dulu anak-anak main air kat Water World dulu..pastu  kami gi gak ke kaunter check in nak tenguk bernasib baik ataupun idak.  Kalau dapat.. dapatlah..tak dapat kenalah merayau sambil dating sampai pukul 4.00 petang.

Sebelum tu sempat gi makan tengahari kat simpang ampat..alahai nak cerita tempat kami makan tu tak sampai hati..tak sedap aaa..pastu beli jajan untuk anak-anak.
Alhamdulliah..dapat gak masuk bilik dalam pukul 1.00 lebih..senang hati rasanya.
Oleh sebab anak semua ada(tak termasuk Yana) akak  ambil package condotel 2 bedrooms
cukup untuk 6 orang tidur, kalau nak tambah orang lagi pun boleh sebab tempat luas..tapi kenalah bawa toto dan bantal sendiri.  

Akak ambil juga 3 tiket water world dan 3 tiket masuk ke Cowboy Town , Carnival..untung ambil package kat Matta Fair sebab murah dari harga walkin ...jumlah semuanya RM260..murah bukan. Tapi kalau dah fixed date kena datang kalau idak kena bayar lagi..tak taulah berapa. Harga ni tak masuk breakfast yer. 

Oleh sebab ambil tiket 3 sajer untuk ke water world..kena tambah lagi satu tiket untuk Firdaus..waduh kena RM40.00 termasuk makanan tengahari..2 bungkus nasi dan air tin 1..alahai anak akak kata..makanan tu teruk tul lah..tak berbaloi dengan harga.
Tempat parking memang menggerunkan sebab sunyi sepi....pastu macam tak terjaga. Kalau akak sorang memang seram aaa...mesti fikir macam-macam.  Nak naik ke bilik tak leh naik lift  dari P1 ataupun P2, kena turun guna tangga nak ke lobi semula.  Macam leceh aa sebab bawak barang..lelama turun balik dan parking kat bawah ajer.

Air cond kat bilik kecil untuk 2 orang tidur tak berfungsi dengan baik, cuma keluar angin sajer..bila buat aduan dorang kata nak hantar orang repair, sampai ke sudah tak datang juga.  Nasib baik cuma sehari semalam, kalau lama akak mesti buat aduan lagi. 
 
Peti ais mini dari kami sampai sampai esoknya tak sejuk-sejuk..dah buat aduan sama dengan air cond tapi tak datang gak.

Bilik air, tempat makan, tempat lepak dan tempat tidur bersih...puas hati. Malam kami berempat gi tenguk carnival..anak lelaki dorang gi tapau makanan kat Pasar Malam Tampin berdekatan Giant.  Kami makan yong tau fo yang di rekemen oleh member yang family dia duk kat situ.  Lupa nak ambil gambar sebab dah kelaparan..al maklumlah dah dekat kul 11.00 baru show habis.
kolam renang pun ada tapi dorang mandi sekejap ajer..tak bestlah mak..
kata anak-anak..alahai banyak songehlah dorang ni
Imran lagi best layan mandi buih dalam tub ni....habis kecut semua..hi hi hi
Suka tenguk pemandangan macam ni..tidur semalam pun cukup..janji telah di tepati..tertunai hasrat dihati Imran..

ok Imran kena janji dengan mak pula..kena belajar sungguh-sungguh tau..

20 ulasan:

  1. dapat relax sesekali di luar KL memang best....tapi akak tak singgah makan asam pedas ker ?

    BalasPadam
  2. pernah pi tapi dah lama.....tingin gak nak pi lagi sekali

    BalasPadam
  3. Murah jugak 260 tu utk semua aktiviti yg diberi.

    BalasPadam
  4. mmg berbaloi beli kat matta fair

    BalasPadam
  5. harganya boleh tahan dah..tapi service tu tak berapa nak menawan kalbu lah..mesti frust service macam tu..

    BalasPadam
  6. jalan2 masa cuti sekolah best kan kak ina..

    BalasPadam
  7. salam k.ina,
    rumah sy spoloh min jer dah smpi A-famosa nie....hehe...tp x penah smpi pun......
    kg suami akak dimana?

    BalasPadam
  8. xpenah duduk kt otel ni kak ..

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum Kak Ina

    puas hati Imran yer.....

    BalasPadam
  10. cowboy town tu ok jugak lah...

    BalasPadam
  11. saya suka cowboy town nya nanti nak pegi lagi nak pegi safari pulak

    BalasPadam
  12. say nyaris nak book mgu lepas
    tp dah full

    BalasPadam
  13. Check in pukul 4 rasa macam tak berbaloi je kan, tp mujur dapat masuk awai kul 1 ok sikit ;D

    BalasPadam
  14. ala xkire la bape ari pn kak, mcmna pun jnji hasrat di ati dpt dtunaikan..

    lebeh2 lg buat yg tsyg kan..

    tp tgok tmpt nyer mcm luas pmndangan pn cantek je dari blog akak ni..

    xtetunai lg hasrat ati lov nk g bcoti kt melaka nih..huhuk

    BalasPadam
  15. Dulu suka pergi Afamosa ni, x ingat berapa kali dah. Budak2 mmg suka, bab2 mandi tu. Ibu n ayah suka showtime cowboy je.

    Lg satu, bdk2 ni janji manis, bila dah dpt......lupa janji....hehe...anak zana gitu ler, Firdaus ok kot.

    BalasPadam
  16. ambooiihh.. imran mandi buih. hehehe. saya tak pernah pergi.. maybe next time. macam best aje

    BalasPadam
  17. tak pernah pergi a famosa resort nih.

    BalasPadam
  18. Ella dah 3 kali gi. Ella suka 'Night Parade' dia jer. 2 kali duduk condotel ... sekali duduk Hotel. Condotel dia kureng sikit la kak ina. Ella tak berapa like.

    BalasPadam
  19. wah kak ina, kerap berjalan cuti2 malaysia ya. Kami dulu memang walk in je pi water world tuh. Rasa memang tak berbaloi la coz takut nak naik slide selain food yg kureng tuh.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers