OOO

Rabu, Mei 30, 2012

Tak Jemu-Jemu Makan Meatball di Ikea

Anak-anak kalau sebut ..
mak nak gi IKEA..semua suka...
yehhhh dapat makan meatball@bebola daging sweden.... 
Tak jemu..jemu dorang ni.  Kalau beli bukan beli sikit..kena beli berpuluh-puluh biji, pakallah mak dia tak tau secret recipes dorang ni. Kalau idak, lebih baik buat sendiri.

Kalau beli akak minta kuah lebih..sebab sukakan rasa kuah dia..tapi kentang goreng tu tak berapa sedaplah.  
Kena gak beli makanan yang lain..mana boleh kenyang makan meatballs ajer kann. Paling best air kopi di situ..kami ambik 1 cawan ajer..pastu refill banyak kali..macamtu gak dengan soft drink.  Untung kan..
Ala kata anak yang suka..mak dia pun sama gak.  Kadang-kadang 
akak suka gak layan masakan ikan salmon
bila makan tak pandang kiri dan kanan..ayam pun anak suka.

Pergi IKEA ni bukan beli barang mahal pun..sajer suka tenguk deco-deco terutama di bahagian dapur..suka tenguk stail camner barang di letakkan terutama di tempat yang sempit.

Lagi satu akak suka makan karipap panas..sedap sebab ada hirisan telur kat dalam inti.

p/s sape suka IKEA angkat keyboard dan apakah sebabnya korang suka pergi ke IKEA?

20 ulasan:

  1. sy pon suka karipap ikea tu sbb ada telur tu...sy mmg suka telur rebus.... hehehe makan plak panas2...lg la slurppp

    BalasPadam
  2. pia suke sebab tgk show room nya,setuju dgn akak IKEA pandai memaksimakan pengunaan ruang yg sempit :)

    kadang2 sanggup amek cuti gi pekena meatball,weekend sesak sgt ramai org

    BalasPadam
  3. hmmm sy tak pernah pergi ikea :(

    BalasPadam
  4. alamak kak ina..saya baru pegi ikea sekali..meatball dia memang sangat sedap..tapi tak larat nak harung jem kat situ..

    BalasPadam
  5. sy suke dtg ikea sbb nk mkn meatball..pastu jln2 cuci mata tgk deco n brg kt situ

    BalasPadam
  6. angkat keyboard?? mcm mne..? lol..

    sad sad sad..xpenah mkn mitbol ikea..aaa..

    BalasPadam
  7. hurmm.... saya suka tengok katalog IKEA je... hehhehe

    BalasPadam
  8. sajer jer taw buat tingin...dah ler pi ikea ari tu tempat penuh huhu....harus kena pi ni

    BalasPadam
  9. sajer jer taw buat tingin...dah ler pi ikea ari tu tempat penuh huhu....harus kena pi ni

    BalasPadam
  10. mmg sedap dan harga berbaloi. tp jauh nk ke sana. once in a while jer baru pekena.

    BalasPadam
  11. x penah lg mkn meatball ikea tu...betul kak,gi ikea cuci mata je yg lebih kalo beli brg pun yg murah2 je..hehehe..

    BalasPadam
  12. selalu dgr citer org tapi belum penah rasa lagi..jauh rumah saya ngan ikea ni.huhu

    BalasPadam
  13. Ella suka pegi Ikea. Mcm kak ina jugaklah .. suka tgk decor dia. lawa-lawa, kan. Tp saya jarang makan meatball dia .. *tak larat nak beratur* tapi karipap yg dalam ada telur rebus tu mmg feveret saya kak.

    BalasPadam
  14. teringin nak pegi..... tp honey kata ramai org. dia malas nak Q.

    BalasPadam
  15. salam ina,
    dah dekat dengan rumah kita ikea tu...awat tak call...boleh gak kita join sekaki...:)

    BalasPadam
  16. dah 2 blogger hari ni buat entry pasal meatball ikea ^_^

    BalasPadam
  17. Adeh. Suka pergi IKEA cuci mata. Bila pergi bawak kamera, pernah kena tegur sbb ambik gambar...rupanya dilarang ..hahahaha...

    BalasPadam
  18. urm ~..~ amek bau je walopn dari skrinn o.o'

    lov kalo g ikea nih xpena dpt mkn or masuk kt tmpt mkn ni..

    g ari coti sure2 penoh ngn manusia kn.. so nengok je dari luo..sedeyh T_T


    sdpnyer kak banjer lak tuh..slrrppp

    BalasPadam
  19. hi kak ina....cakap pasal meatballs IKEA nih...saya baru jer upload gambar2 masa makan kat sana baru2 nih di blog saya www.blogmakanbest.blogspot.com

    Senang2 tu jenguk la ye....

    BalasPadam
  20. salam, saya tak dapat2 lagi makan kat situ. Asal sampai berbaris panjang, terus balik. Minta kebenaran guna gambar meatball kat atas tu nak masuk blog saya...tq

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers