OOO

Jumaat, November 02, 2012

Snorkeling Di Pulau Tulai

Budak kecil yang kepenatan..lepak tidur di Pulau Chebeh..

Selepas Snorkeling  Batu Malang dan kemudian  Berkelah Di Pulau Chebeh
kami ke destinasi ke 2.
Kali ni kami di bawa snorkeling di Pulau Tulai pula. 
Ira dan Imran dah stand by nak terjun lagi
Ramai gak yang turun lagi sekali..Subhanallah ..kat sini air lagi jernih airnya..
 Kecil ajer Pulau Tulai ni..patutlah tak ada yang nak berkelah kat sini..
 Baling ajer roti..banyaklah ikan datang..subhanallah cantiknya ciptaan Allah SWT
Imran memang enjoy snorkeling ..ada pula geng
Gambar Imran dari underwater camera (rakan hb yang ambik).  Mana Imran tak seronok..dapat berenang bersama ikan-ikan yang cantik..dapat tenguk batu karang yang terpelihara dan dalam air laut yang jernih tanpa pencemaran
Memang indah sungguh pemandangan di sini
Cantik bukan...
 macam-macam warna ikan
terima kasih buat rakan  hb..
 Jernihnya air laut sampai nampak kaki
Masa dorang snorkeling di sini, kepala akak dah ting tong..perut rasa sebu..nak muntah..mabuk lautlah pulak.  

Tapi masih lagi ambik gambar..klik sana..klik sini.. Nasib baiklah ada ada bawa minyak chap kapak..puas buh di kepala, leher dan perut tapi lega sekejap..pastu kena lagi..sabar ajerlah
Oleh sebab leka menikmati pemandangan di dalam laut, kami ambik masa yang agak lama kat sini.
Terpaksa panggil mereka semua naik keatas sebab cuaca kurang baik...hujan mula turun..
 Sepanjang perjalanan pulang, hujan turun selebat-lebatnya..cuma mampu berdoa agar kami semua selamat sampai.  Tak kisahlah basah kuyup kan sebab memang dah basah pun.  Syukur alhamdulliah kami semua selamat sampai ke Kampung Salang ..sampai ajer kat chalet terus mandi dan semua tidur tak sedarkan diri sebab kepenatan.


8 ulasan:

  1. whoaa... tengok gambar nie rasa macam nak beli kamera UNDER WATER la pulak...cantik laaa

    BalasPadam
  2. sy pun baruu ni p snorkeling kt pulau redang..best!

    BalasPadam
  3. bestnya...belum berkesempatan nak pi lagi...

    BalasPadam
  4. Huhuhuhu betsnyer... X pernah pun lagi bersnokerling.. :(

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers