OOO

Jumaat, Februari 08, 2013

ICT Haji Pok Long (Seafood)

Assalammualaikum semua

Dah sarapan pagi ker belum?  Hujanlah pulak pagi-pagi ni..perut pun cepat ajer lapar pagi-pagi ni.  
Sebelum ke Kuala Terengganu akak dah search kat google cari tempat yang menarik di sana.  Akak sampai waktu makan tengahari kat situ tapi payah sungguh nak cari tempat makan sebab kat sana kan cuti hari Jumaat.  Pusing-pusing akhirnya jumpa kedai makan kat jalan apa tah..tapi akak tak nak review masakan kat kedai tersebut sebab masakannya kurang umphhhh...cukuplah untuk mengisi perut agar tak berbunyi.

Pastu check in dan lepak kejap kat bilik.  Waktu petang kami keluar cari makan petang.  Kat google ada yang tulis pasal tempat ni..kami pun gi terjahlah kat situ.
Tempat makan ni terletak kat tepi laut di Pantai Teluk Ketapang.  Selain dari kedai ni..banyak lagi kedai yang lain tapi tekak nak makan kat situ sebab dorang tulis makan kat sini sedap.  Mula-mula ingatkan apalah  ICT tu,,rupanya   Ikan Celup Tepung.  Kat sini cuma untuk makan petang ajerk..waktu malam tak ada.
 Ingatkan yang lebar-lebar tu cendawan ...rupanya ikan pari..sedap gak ikan pari celup tepung ni.  Ada gak ikan kembung tapi kami tak ambik.
Sotong dan ketam goreng tepung..tak taulah berapa hinggit satu pinggan..pakai ambik ajerk.
 Masing-masing ambik apa yang dorang suka makan..
 Ada gak air kelapa muda..ambik sebiji ajer ..mak akak kongsi dengan Imran
 Akak try cendul...rasa ok tapi tak best sebab kat bawah air batu..kat atas ajer parutan ais..

Berbaloi ambik udang ni..fresh...memang sedap makan camtu ajer..kami ambik gak sotong
Ingatkan cekodok ikan/udang..rupanya cekodok biasa ajerk..kepok lekor mestilah ambik kan..tak ambik rugi aaa..datang jejauh tak cuba mana boleh kan. 

Rasanya berbaloi gak makan kat sini ..semuanya baru dalam RM27.00 termasuk air.
Kalau nak gi sini senang ajer..cari ajer  Lapangan Terbang Sultan Mahmud pastu cari Pantai Teluk Ketapang.

7 ulasan:

  1. Menarik ni.... kalau ke sana boleh cari :-)

    BalasPadam
  2. Kg Nurul ni kak.. Best kan.. Kat sana memang terkenal kak, kalau balik terengganu Wajib kena dtg sini.. :)

    BalasPadam
  3. bestnya.. kakak sha pun terbang ke kuala terengganu hari ni..cuti sampai selasa depan :)

    BalasPadam
  4. teringin saya nak cuba ikan pari celup tepung tu kak...saya ni dah la peminat ikan pari tegar...

    BalasPadam
  5. Anak saya sekarang sedang senang-senangnya makan sea food...

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum Kak Ina

    memang nampak menarik tu...
    harga pun berpatutan

    BalasPadam
  7. wahhh.sanggup mencari ye. hehe

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers