Jumaat, April 05, 2013

Jeruk Madu Pak Ali Pulau Pinang

Assalammualaikum 
Dulu-dulu kalau nak pi beli jeruk memang ramai yang gi ke Pasar Jalan Chowrasta (Chowrasta Market)  yang terletak  Penang Road, GeorgeTown Pulau Pinang.   

Pelancung beli  ole-ole macam t shirt Penang, fridge magnet dan key chain untuk di bawa pulang  
Akak suka gak masuk kat bazar berdekatan Pasar Chowrasta...tenguk baju, telekung, beg dan macam-macam lagi.

Tempat yang  ni sejuk sikit..satu lagi panas berdentum kalau pergi belah tengahari...berpeluh atas bawah di buatnya.
Sekarang ni di mana-mana ada di jual Jeruk Madu Pak Ali  yang khabarnya sedap dan tak sakit tekak bila di makan.
  
Kat sini ada2 cawangan Jeruk Madu Pak Ali.  Yang tukang timbang orang Melayu..ingatkan taukehnya orang kita..rupanya bila suami akak baca kat frame tepi dinding..taukehnya non muslim.    Haru gak sebab anak buah, kakak ipar dan hb  (nasib baik beli sikit) dah bayar.
Akhirnya jumpa taukeh Melayu di cawangan Tanjung Bungah berdekatan Masjid Terapung.  Akak beli kat sini dekat dengan Batu Feringgi...akak beli gak jeruk lagi termasuk belacan, minyak dan krim buah pala.  
Kakak ipar pun tambah stok buah jeruk  dan kudapan kat sini...jeruk boleh campur..3 paket RM10.00.  
 
Taukeh kakat sini best...peramah ..talak sombong...siap bagi jajan free kat kami.  Banyak lagi cawangan Jeruk Pak Ali..suka hati nak beli kat mana..cuma pastikan penjualnya orang kita..sape lagi nak tolong bisnes orang kita..kalau bukan kita kan.

Muga bisnes adik ni bertambah maju..:)



10 ulasan:

  1. Salam Mesra. Jemputlah ke CemmomileNiaga untuk melihat pelbagai barangan.

    BalasPadam
  2. penjual jeruk di Chowrasta di memang semua Non-Malay. ada satu je Melayu owner, Nasir Jeruk. Kalo nak cari Jeruk Pak Ali tu, area sungai nibong n balik pulau ada Melayu.

    BalasPadam
  3. tak minatlah makan jeruk ni. kata ada effect untuk buat lelaki mati pucuk..no..no

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada bukti ka ckp mati pucuk makan jeruk pak ali? Klu ada bukti boleh tunjukkan klu xda bukti boleh bawa ke makahmah nie.

      Padam
  4. salam saya pun baru2 ni gi penang sempat beli kat nasir jeruk kat pasar chowrasta tu.ole2 utk teman2

    BalasPadam
  5. tu ler kena hati-hati kalau membeli jeruk nie..jenama melayu tapi taukeh nya non malay....tak ke haru....

    BalasPadam
  6. Kak ina..Sedap tu. Baru hari tu merasa Jeruk Pak Ali ni. Jeruk dia tak la rasa mcm kuar sgt. Sedang2 ja.

    BalasPadam
  7. bagus la gitu ...
    tapi aku penah eksprien g kedai jeruk pak ali kat medan suri tu kunun nk tolong bisnes melayu gak lah. yg layan aku masa tu anak lelaki pak ali lah...

    aku : buleh rasa dek ?

    dia : x buley

    aku : gulp!.. abis camner nk tau beli yg mana ?

    dia : kena beli dulu lah...

    aku : gulp!..gulp!..gulp!..>> terus kuar..

    mungki ini pengalaman aku sorang jer kut... so aku x jd beli.. tujuan beli pun nk bwk ole2 balik kl.

    so.. jgn putus asa teruskan sokong bumiputra....

    BalasPadam
    Balasan
    1. oo camtu ker..akak gi 2 tempat..ok gi mereka bagi rasa

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers