OOO

Sabtu, September 28, 2013

Tamu Muhibbah Dan Tamu Khas Miri Sarawak-Macam-Macam Ada

Assalammualaikum semua
Tamu Muhibbah dan Tamu khas ni   terletak di Jalan Padang di tengah-tengah bandar raya Miri .
Akak ajak ajak suami ke sini    Nak tenguk 
apa yang menarik di sini
 Harga sayur-mayur ni lebih kurang macam 
di Kuala Lumpur gak...cuma pisang agak murah
 
  bunga orkid dan pokok buah-buahan pun ada
 yang jual ni semua kat satu bangunan..ada 
macam-macam produk seperti ikan masin, 
ikan terubuk, telur ikan terubuk,  
ikan bilis dan pelbagai barangan kering
Kat sini lagi best..macam-macam ole-ole 
yang boleh kita bawa pulang..ada yang tak 
pernah akak makan dan ada yang sama 
cam kat sini tapi namanya berlainan
 Kuih cincin..agak mahal gak sebungkus kecil..
susah nak buat katanya
 ikan terubuk masin, garam bario dan macam-macam lagi..bolehlah jadi ejen lepas ni
 Akak nak cuba  buat jualan online lah..jual beras bario..ada ker yang nak beli
kat sini macam-macam ada
 
 madu asli..harga ratusan sebotol..ori katanya..hb beli sebab baik untuk kesihatan :)
cantik gak hasil tangan orang kat sini
 
 belacan...gelak makcik ni bila akak nak 
ambil gambar dia tengah ketuk belacan
kat luar pun ada gak jual..rebung dan midin aka pucuk paku

21 ulasan:

  1. Bestnya dapat berjalan ke Tamu....saya pernah pergi ke Tamu Nabawan tahun lepas...baru tahu Tamu tu rupanya macam pasar pagi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. akak pun terkena ingatkan tempat apa ..rupanya cam pasar

      Padam
  2. assalamualaikum kakina...seronoknya mcm2 ada...:)

    BalasPadam
  3. Kalau madu original betul memang berbaloi walaupun mahal skit dari harga pasaran

    BalasPadam
  4. Macam-macam ada. Ulat Mulong ada dijual sekali tak?

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. dah balik dah lah daydeck86..insyallah lain kali yer :)

      Padam
  6. lor... mula2 ingat tetamu, rupa2 nya tamu aka pasar pagi ye kak ina. best kan?

    BalasPadam
  7. huyyo kak.. macam2 ada tuh... kaya dengan ulam2 dan sayur-sayuran...

    BalasPadam
  8. salam kak..

    boleh tau kat area mane jalan padang ni? sy bakal pindah miri.. suami sy tak tau mane nk carik pasar.. hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. mualaikumsalam Mrs Rahmat
      Kat Miri banyak pasar ataupun dipanggil tamu..akak selalu beli ikan kat tepi jalan ataupun kat pasar krokop. Nanti kamu duk mana?

      Padam
    2. Jalan Padang ni kat pekan Miri..kat sini tak ada ikan dan sewaktu dengannya

      Padam
    3. oo yeke.. sy ingat ade.. sy nanti duduk dekat Taman Tunku (kalo tak silap namanye) hehe..

      Padam
    4. oo kamu duk dekat air portlah..alahai akak tak taulah nak cari ikan kat mana..tempat akak ni banyak tempat jual ikan..tepi laut ada..tepi jalan pun ada. Bila sampai sini?

      Padam
  9. aah,, 20 mins ke airport..kak ina miri area mane? sy sampai lepas cuti sekolah.. middle June insyaAllah.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. akak kat Pujut sebab hb kerja area sini dan nak sekolah kat Lutong. Suami kamu kerja shell atau petronas?

      Padam
    2. nak senang kamu add akak kat fb haslina harun yer..

      Padam
  10. Pernah pegi sekali.. masa balik kg husband kali pertama tahun 2006 ... tapi jaga2 ye.. ikan2 salainya ada yng bercampur dgn daging b**i salai.. kekadang letak sebelah2 je.. :-)

    Harga kat sini agak mahal kalau dibandingkan dgn Tamu Serian kat Kuching ...
    Tapi memang best.. rindu nak balik sana lagi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu , akak pun hampir terkena, kami tak beli apa pun kat sini sebab sama ajer macam kat Miri

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers