OOO

Jumaat, Mac 14, 2014

Restoran Muara Waterfront Miri.

Assalammualaikum

Akak memang jarang makan kat luar dalam seminggu tu sekali sebab mogok masak..nak berehatlah kononnya. 

Dah pernah dah rasa lalapan..kalau nak tau apa maksud lalapan boleh ke SINI

Kami ke Restoran Muara yang terletak di Waterfront Miri, berderetan dengan kedai jual kek lapis Siti Payung.  Oleh sebab waktu makan tengahari, memang penuhlah restoran ni.

Kami dah dapat tempat duduk, datanglah pelayan ambik order.  Tunggu punya tunggu, hidangan tak sampai-sampai..hairan gak kenapa orang yang datang kemudian dari kami dapat dulu.

Bila panggil balik pelayan tu, dia kelam kabut ambik order balik..geram tul di buatnya tapi dek sebab sifat sabar masih ada kami tunggu gak. 

Tak lama, pelayan tu datang lagi tanya apa yang kami order sebab kertas tadi hilang...tak angin di buatnya.  Suami dah ajak gi tempat lain..akak malaslah pulak.
Akhirnya sampai lalapan ayam yang akak nak ni...harga dekat 10 hinggit.  Tak cukup korum sebab tak ada tempe.

Kalau nak ikan pun ada tapi lagi mahal sikit, yang ada ikan keli (murah sikit), ikan tongkol, ikan tenggiri dan ikan bawal.  Yang paling mahal ialah lalapan udang..sama ajer isinya.  Nasib baik ada sup..kalau idak akak tak makan sebab susah nak telan.
Ira dan Imran share nasi goreng pattaya ni..sepatutnya nasi tu di bungkus dengan telur dadarkan..ni tak letak ajer telur dadar atas nasi goreng tu.

Suami pilih nasi goreng ayam..rasanya sama cam nasi goreng pattaya cuma buh ayam ajer.  Akak kata dorang goreng sekali gus kot.  Semuanya dalam 30 lebih termasuk air.

Restoran ni ada gak kat Permy Jaya dan di Restoran Muara 2, Desa Indah 3, Tudan.


Muara Restaurant

Lot 1306, Miri WaterFront Commercial Centre,

98000, Miri,Sarawak.

Tel: 0168827370, 0146834050, 0198068876

5 ulasan:

  1. wahh..leh la belanja saya plak nanti..

    BalasPadam
  2. HUrmmm... jadi macam tak best pulak bila nasi tu buat macam....takde beza...

    BalasPadam
  3. kalau kami kureng sikti muara yg dkt waterfront tu tapi yg @hotel mega & giant tu ok sikit. dapnye lalapan

    BalasPadam
  4. Terkenang-kenang tempat selalu lepak restoran Pakistan di Miri. Harap masih ada lagi restoran tersebut.

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers