OOO

Rabu, April 30, 2014

KLIA Ekspres Memang Pantas

As'salammualaikum


Anak 2 orang ni sibuk nak naik kliaekspres (Express Rail Link) ataupun dipanggil ERL yang mana menghubungkan KL Sentral dengan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA). 
tiket tak boleh bawa pulang
Demi menunaikan hasrat di hati kami bawalah mereka merasa naik masa nak balik ke Miri, kami naik dari KL Sentral.


Kalau  naik ERL di KL Sentral boleh terus checkin dan masukkan beg tapi dengan syarat mesti 2 jam dari masa penerbangan dan dah beli tiket ERL terlebih dahulu.



Tambang yang di kenakan adalah RM35.00 untuk seorang dewasa manakala untuk kanak-kanak separuh harga.



Kalau naik seorang hingga 2 orang  kira oklah tapi kalau naik lebih dari 5 sekeluarga boleh tahan gak aaa kena bayar tapi lebih senang sebab sampai lebih kurang 30 minit sahaja.

Setahun sekali bolehlah yer anak, lain kali balik biar abang yang hantar kat airport yer :)


15 ulasan:

  1. betul kak..kalau dah ramai2 baik naik teksi hehehehe tapi untuk merasa apa salahnya ya dak

    BalasPadam
  2. betul tu kak ina, kalah tambang kereta kita kalau ramai-ramai

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan nieda ramly..kalau satu family suruh ajer anak hantar ke airport

      Padam
  3. ooo..mahal rupanya..ingatkan 10-15 ringgit je..huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. klu sorang ok masz kalau ramai parah

      Padam
  4. kalo ramai2 rasa mcm nk sewa limo saja.
    tp apa salahnya kan, at least kita rasa. heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. iyer dayang syazwani..nak merasa bolehlah

      Padam
  5. Tak lama lagi.... akan ada stesen transit KLIA 2 yang akan gantikan trip ke LCCT

    BalasPadam
    Balasan
    1. lagi sonang aaa macam tukan hazman

      Padam
  6. Saya dah naik...selesai sangat.

    BalasPadam
  7. Hai :) My mom ada cerita pasal Kak Ina ni. Katanya Kak Ina sekarang duduk Miri. Boleh lah kita jumpa2 nanti hehehe :p Salam perkenalan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dzureen darwis..apa apa pm auntie kat fb yer..senang nak chat

      Padam
  8. Boleh jer naik kan... sekali sekala.. merasa huhuuu.. :D

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers