OOO

Isnin, Mei 05, 2014

Kuala Belait, Brunei Darussalam,

Assalammualaikum

Masa gi jalan jalan kat Brunei , kami tak beli apa apa pun sebab nak tenguk ajer dulu.  Kalau nak baca boleh kat SINI dan  SINI
Sempat tenguk sekolah rendah, ambil 
gambar pun dalam kereta ajer
Bangga bila tenguk kereta Proton di Brunei
Kami sempat singgah Kuala Belait pada petang Jumaat, taklah jauh sangat dari sempadan.
Sempat gi beli pulut inti yang sangat sedap yang dibalut bukan dengan daun pisang tapi daun ngirit. Beli gak goreng pisang.
Nasi Katok 1 dollar Brunei
Menikmati pulut inti sambil dihembus 
bayu sungai Kuala Belait
Rumah di tepi sungai Kuala Belait, kami sempat solat maghrib di Masjid Jamalul Alam yang sedang dalam renovation, selepas tu terus  pulang semula ke Miri sebab takut pintu sempadan tutup pukul 10.00 malam.  Sempat singgah makan Pizza di Miri sebab duit Brunei dah kehabisan.

Insyallah kalau panjang umur dan murah rezeki nak pergi lagi, taklah shopping sebab tukaran wang besar wei..tapi nak melawat tempat-tempat menarik di Brunei.



10 ulasan:

  1. Akak pergi weekend baru ni ke? Ingatkan g Niah. Jom g Bintulu weekend ni kak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Taklah Onie..dah lama perginya..baru nak cerita kat blog. Tak boleh pergi lah minggu ni sebab Imran sekolah tambahan

      Padam
  2. Dapat jalan2 tengok tempat orang dah cukup bagus kak...

    BalasPadam
  3. Teringat makanan yang sedap dan murah dibrunei tempoh hari hhuhuuu.. memeng kene datang lagi :D

    BalasPadam
  4. Ingatkan sekolah rendah orang2 kaya tadi... tersilap baca, Brunei dah laksanakan hukum hudud... pasti menarik isu ni.

    BalasPadam
  5. Best tu dapat ke Brunei.. hehe, mata wang sana memang besar dari Malaysia

    BalasPadam
  6. Cam best je pergi brunei. Sy selalu pergi Indonesia je. Barang kat Indon murah.. kalau kat Brunei harga barang macam mana?

    BalasPadam
  7. Best dapat pergi di tempat orang, luas pandangan luas lagi pengalaman.. kalau nak pergi melancong tu boleh cuba baca tip bercuti disini..http://www.wom.my/gaya-hidup/6-tips-sebelum-pergi-bercuti/

    BalasPadam
  8. brunei..tak pernah jejak kaki ke sini lagi ni.. hmm

    BalasPadam
  9. Em...bilelah kite leh gi sane.....

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers