OOO

Khamis, Mac 12, 2015

Oil and Gas Discovery Centre Seria Brunei Darussalam

Assalammualaikum
Pergi ke sini dah lama, tapi baru nak buat N3.
Selepas ke One Billionth Barrel Monument, Seria Brunei Darussalam
kami ke sini
Kami kemudian ke pusat penemuan minyak dan gas yang terletak di Seria, Kuala Belait iaitu  Oil and Gas Discovery Centre (OGDC)
Kat sini ada macam macam berkaitan dengan minyak ala lebih kurang cam Petrosains kat Kuala Lumpur tapi kat sini tak sebanyak di sana. 
Masa kami pergi ada  pameran science outreach, nak masuk kena bayar.  Nasib baik Ira dan Imran pelajar, tak mahallah tiket yang di kenakan.
 Yang ada cuma Ira dan Imran
 cuba jangan tak cuba yer
Kat sini ada sejarah, latar belakang, fungsi mengenai penemuan minyak dan gas.
Anak-anak akak pun mencuba pelbagai aktiviti menarik yang terdapat di sini
permainan yang menguji minda seperti illusi penglihatan

apalah yang di buat dek mereka berdua ni
dengar dengan penuh tekun
Mencuba "Tesla Coil" yang boleh menjana elektrik
elektrik
ada seorang staff yang memberi penerangan
kayuh laju laju
Anak akak memang gemar pergi ke tempat yang penuh dengan aktiviti macam ni

4 ulasan:

  1. Terima kasih sudah mau berbagi, artikelnya cukup bagus dan menarik, jika berkenan silahkan baca materi berikut pengendalian interan Berikut ini: pengertian sistem pengendalian intern menurut mulyadi

    BalasPadam
  2. best jugak tmpt ni lbh kurang yg KLCC punya

    BalasPadam
  3. Dah macam pusat sains negara...

    BalasPadam
  4. Wah dah macam petrosains pulak.. apa pon thanks share menarik.. insyallah saya berpeluang ke sana..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers