OOO

Selasa, Februari 25, 2020

BOMBA DATANG RUMAH

Assalammualaikum
Riuh rendah bunyi siren bila bomba sampai, macam ada kes besar jer. ☺️

Yang paling teruja dah tentu anak anak taman yang masih bercuti sekolah bulan Disember., ๐Ÿ˜

Baru ada mood nak pot pet bulan Febuari akibat mood ke laut.๐Ÿ˜…

Group whatapps taman pun sibuk tanya.๐Ÿ˜ƒMacam ada kes besar jer.

Senang sekarang ni bila semua di hujung jari.

Mula mula call Jpam tapi tak berangkat sebab dah petang.๐Ÿ˜”

Call jer bomba Klia yang dekat dengan rumah kami.๐Ÿ˜‘
Nak tau tak apasal kami terpaksa panggil BOMBA?๐Ÿค”
Anak biawak ada dalam rumah. ๐Ÿ˜ต๐Ÿ˜ต๐Ÿ˜ตTerkejut kami dibuatnya.๐Ÿ™„๐Ÿ™„
Siapapun tak berani nak tangkap sebab bahaya. Takut kena gigit aaa๐Ÿ˜กJangan cari pasal...kang masuk hospital๐Ÿ˜—

Abang bomba dah tentu pakar kan sebab mereka telah di latih dengan pelbagai ilmu.

ereka cuma minta plastik hitam, tak tau lak macam mana mereka tangkap sebab semua tak berani dekat.

Terbaiklah abang bomba walaupun cuma hal ini mereka ikut sop.. Kena bunyikan gak siren. ๐Ÿ˜˜

Terima kasih kami ucapkan. TERBAIK BOMBA MALAYSIA❤️

5 ulasan:

  1. Abam bomba di hatiku...eh..eh...kalau SA pun akan call bomba kak ina...

    BalasPadam
  2. waalaikumussalam. tu la kan, anak biawak pun bahaya jugak tu. sebab dia berbisa

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum Kak Ina, jemput sertai give away dengan hadiah tunai RM1000 oleh Mamapipie & Friends.



    Hadiah RM200 (Seorang Pemenang)

    1 x RM200



    Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)

    2 x RM100



    Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)

    14 x RM50



    Penyertaan sangat mudah & tarikh tutup giveaway pada 29 Feb 2020. Klik sini sekarang untuk sertai.

    BalasPadam
  4. Jgn main2 kan kak ina, apa2 binatang bahaya biarlah panggil mereka yg pakar.. Moga ahli bomba sentiasa dilindungi & diRahmati Allah..

    BalasPadam
  5. Minggu lepas saya pun terpaksa minta bomba datang ke rumah saya untuk menangkap ular sawa yang tengah berteduh di bawa lori besar yang parking sebelah rumah saya.

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...