OOO

Isnin, Jun 07, 2021

RESEPI ROTI BUN DAN ROTI SOSEJ

 Assalammualaikum semua

Apa khabar? Tentu banyak masa nak masak bila dah work from home kanšŸ˜Š

Boleh cuba pelbagai resepi yang banyak di kongsi oleh ramai ahli memasak. 

Gunakan lah masa terluang untuk belajar masak untuk suami dan anak anak tersayang.

Ajomlah kita buat roti. Buat untuk 4 mulut, kebetulan suami kena kerja kat umah. 

Resepi ni untuk basic buat roti. Suka hati lah nak buh apa yang kita suka. 

Terima kasih buat Kak Pah yang sudi share resepi. 


Buat bentuk bulat dan masukkan inti. 


Akak buat 3 jenis, buh sosej, crab sticks dan inti kaya demi nak habiskan stok kaya. 

 

Rebus sosej dulu tau




Akak buat 2 adunan sebab nak buat stok kudapan. Walaupun rupa tak cantik janji anak anak suka. 
main hp sampai terhitam lah pulak


2 ulasan:

  1. Salam perkenalan Kak Ina. Gebu rotinyer. Bolehlah cuba nanti resepi ni. Thank you for sharing.

    BalasPadam
  2. Uihhh gebunya roti ni kak ina.. Tq tq share resepi..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...