OOO

Jumaat, Disember 17, 2010

Pemenang Contest dan Tips Nak Dapat RM

Alhamdulliah sehingga tarikh tutup sebanyak 91 penyertaan di terima. 1 lagi tak di terima sebab dah tamat tempuh. Tak sangkalah pulak ramai yang sudi menyertai GA akak ni.

Sedihnya tak ada yang dapat menjawab dengan tepat. Tapi ada 4 peserta yang hampir tepat. Bila check lagi cuma ada 2 peserta yang meneka paling hampir.

Peserta Pertama




Dan peserta ke 2



Kita tenguk jawapan sebenar.



Pemenang yang hampir meneka dengan tepat ialah http://sakiralicious.blogspot.com/.

Sila hantarkan butir-butir diri ke email akak roslana_06@yahoo.com.my.

Akak nak pot pet pot pet pasal duit nuffnang ni. Bukan senang nak dapat BE sekarang ni. Pasal dah terlampau ramai blogger yang berdaftar dengan nuffnang sekarang. Jadi nuffnang terpaksa gak agihkan kepada yang lain pulak. Takkan ashik nak bagi kat kami ajer nanti orang kata nuffnang racist.

Jika ada BE yang singgah di blog anda, rajinlah blog walking dan upkan trafik. Memang tak boleh kaya dengan BE tapi jika trafik tinggi insyallah merasa gak duit nuffnang. Boleh gak beli top up.

Daripada tahun pertama dulu nak tunggu RM200 lebihmengambil masa setahun tetapi alhamdulliah sekarang ni boleh di katakan setiap bulan ada juga rezeki dari nuffnang. Banyak atau sedikit belakang kira. Kalau di kira semua 7 cek dah lebih dari 4 angka dah.

Setialah dengan satu pengiklan ajer. Jangan sekejap lompat kat sini dan lepas tu lompat balik kat tempat lama.

Update sentiasa blog jika BE sudi singgan dan jika boleh jangan tinggal/menjerit di kotak suara tu tapi pergilah ke ruangan komen. Empunya blog memang suka jika orang komen setiap N3 yang beliau buat pada setiap hari.

Macam akak , insyallah sekarang ni kalau boleh akak akan cuba pergi ke blog yang sudi komen di N3 akak walaupun kadang kala mengambil masa. Di shoutbox tu macam tak ikhlas ajer datang ke blog akak. Memang tak baca kot?

Sekarang ni akak redha ajer kalau tak ada BE sebab tujuan mula-mula berblog untuk bercerita, meluahkan perasaan ibaratnya macam akak menulis diari kehidupan untuk kenangan jika akak tak ada lagi supaya anak cucu boleh membaca kisah akak dan menjalinkan persahabatan.Dapat duit kira bonus kan..

Ada juga orang yang suka memberi komen yang menyakitkan hati tetapi pada pendapat akak jika dia menuding 1 jari ke pada akak sebenarnya 9 jari lagi menuding kepada beliau.

Takkan kita nak layan dan memaki hamun mereka. Jika kita juga mengikut ragam mereka tentu mereka suka sebab kita melayan kerenah mereka dan penulisan sebegitu akan melambangkan keperibadian kita. Tulah titik garam jika kita berblog. Ada orang suka dan ada yang tak suka.

Akhir sekali terima kasih buat semua yang sudi masuk GA akak ni. Insyallah jika ada rezeki lagi akak buat lagi yer.

30 ulasan:

  1. yep. good sharing of info. mmg 1 kek bahagi berpuluh ribu....

    mmg kalau niat nk duit tu, hmm x kemana, kejeb jer dah berhenti bloging

    jom sertai contest: Azam Tahun 2011
    hadiah berjumlah rm600, 17 Hadiah temasuk Cookies Kak Ina KL. Hadiah turut ditaja oleh Kak Ina KL dan eyriqazz

    BalasPadam
  2. sayangnyer lazaac tak ambil bahagian, mana tau kalau teka mengena.. btw, congrats pada yg menang..

    p/s:tak sabar tunggu ga yg akan datang.. :)

    BalasPadam
  3. wah.. tahniah kpd pemenang... hohoho

    BalasPadam
  4. ya ampun...terlepas pandang entri teka ni..hahahaha..adil lah kita kan kak.. :P

    BalasPadam
  5. meletop kak Ina..ahahahaha.. tahniah banyak penyertaan..

    BalasPadam
  6. Sakam kak...tak sempat nak ambil bahagian contest nih...sibuk dgn kerja...
    Alhamdulillah..dah banyak $$$ yang akak dapat dari Nuffnang...
    saya bari beberapa bulan ni yg aktif...dulu tak aktif langsung...
    sebulan sekali aje update blog...
    manalah iklan tu nak lekat kan,..

    hurm..Azzah pun hairan kenapa lah hadiah akak tak sampai-samapi lagi ek? kita tunggu lagi sampai minggu depan (atau akhir tahun) kalau tak sampai juga..nanti azzah fikir apa nak ganti ya?

    BalasPadam
  7. alemak jauh tersasar..hehe.bukan rezeki tp tak kesah la..janji dah cuba..

    pasal BE saya belum berpeluang nak merasa..mmg teringin tp itulah, layan blog pun time sempat jer..bw kdg sempat kadang tidak. bukan tak nak, tp keutamaan pada kerja yg jadik periuk nasi kami..hehehe..cuba nak bertenet kat umah tp belum ada BB yg serasi..kena tunggu budget lebih nak pasang streamyx..

    eh, byk nor membebel..btw, time kasih sudi tunjuk ajar pasal merebus daging..berbesar ati sngt kak ina snggup terjah balik blog saya nak kasi petua..

    BalasPadam
  8. napa aku xtau pasal teka2 ni?huhuhu..kakina wat lagi erk

    BalasPadam
  9. saya tak sempat pulak nak update ngan blogwalking walaupun ada BE 3,4..uwaa

    kak ina tolong updatelah..hehe

    BalasPadam
  10. kak..kira banyak la tuh..sbb ryna lagi sket..huhu..

    pasai org yg dtg komen negatif kat blog akak nih kira pedulikkan..sebok gak depa ngan tulisan akak eh..

    apa2 pun..selamat maju jaya..( bg ayat skema..hehe..)

    BalasPadam
  11. tahniah pada pemenang...hehe...

    BalasPadam
  12. good advise k ina.. mlm ni e jadi kan

    BalasPadam
  13. huk3..saya tak menang..hik4,apapun betoi kata akak tu...setuju 100%...sometimes saya sendiri pun tak terbuat apa yang dikata ie balas komen tu...tapi cuba sedaya mungkin,kata pepatah,better late, than never kan?

    kenal kak ina kl..one of the best experience in my life..jgn lupa,b4 mak mertua nak balik kg,nak order kukis lagi,mak mertua dan anak buah suka sgt2...hik3...

    Sayang Kak Ina...ahaks..

    BalasPadam
  14. minggu ni bz..tak sempat nak teka.
    tahniah pada pemenang

    BalasPadam
  15. tahniah kepada yang menang kak...erm skang nak update blog n BW pun tak sempat maklumlah cuti sekolah n student nak exam huhuhu...traffic pun menjunam....

    BalasPadam
  16. ala tersasar pula..tahniah yang menang

    BalasPadam
  17. Eheh. Tak mengena pulak. Tahniah pada pemenang =)

    Betul tu tak, kena rajin BW. Memang perasan income naik je kalau banyak traffic dan saya dalam usaha merajinkan diri. Hehehe.

    BalasPadam
  18. tq akk kasi tips
    mmg sya amalkan mcm gitu hehehe

    BalasPadam
  19. wahh beza 5sen jer... saingan sengit..

    saya pun buat camtu skang ni kak.. mana yang komen kat entry saya, masa nak reply tu saya klik masuk blog depa... walaupun dia tak update, tp saya tetap masuk jenguk gak..

    cuma bila dah ada masa lebih, barulah blogwalking kat blog2 lain.. macam tu rasa lebih menghargai reader kita especially pengomen2 tuuu
    Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

    BalasPadam
  20. tahniah pd yg menang...xde rezeki saya...

    BalasPadam
  21. congrats to winners
    sgt setuju dgn kak ina psl BE tu...me tak de BE byk2 mcm blog lain..ada satu jer BE now..so me BW pun ikut mood ajer :)

    BalasPadam
  22. yess... yang penting kita enjoy blogging.... ramai2 jadi geng talibarut KAK INA.... hik3x...

    BalasPadam
  23. kak jangan kata yang tinggalkan komen kat shoutbox tak baca...saya rajin kak tgglkan jejak kat situ...saya baca tau...cuma bila internet slow nak g kat komen tu slow...bila slow terus saya pangkah...tapi saya BACA tau...sob sob sob..ha ni kebetulan laju lak internet..leh lah komen..

    BalasPadam
  24. YAAAY ! Menang-menang ! ;D

    Uii . . . Jauh tu tekaan saya. Tak hampir sangat pun dengan jawapan sebenar.

    Saya dah e-mail all the details.
    Next time buat larh lagi ye contest camni, akan saya participate !

    P.S : Sorry for the late e-mail & response, busy kat U, tak dapat nak online :(

    BalasPadam
  25. Tahniah akak.. banyak dah dapat rezeki dari nuffnang..semoga rezeki tak pernah putus..

    BalasPadam
  26. btui kekata k ina tuh.. kalo dok singgah kotak jerit tanpa tgk pon n3 mmg x ikhlas.. lom citer pengiklan brgn lagik...sungguh x besh... lg 1, sy ske biler k ina tak buat blur kt amaun cek tuh... psl itulah motivasi utama org cari/nk tgk dkt blog2 nuffnang... taniah, kak!

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers