NAK DUIT RAYA TAK?

Cabaran Duit Raya 2014

ShoppingTime

Lazada Malaysia

Isnin, Julai 23, 2012

Restoran Spring Potato (Korean Cuisine )@ Sri Gombak

Dah lama dah tau restoran Spring Potato ni ada di Sri Gombak...tapi akak tak teringin nak pegi sebab ingatkan restoran ni cuma sajikan korean cuisine ajer.  Walaupun akak ni suka tonton drama korea dan dah biasa tenguk dorang makan..rasanya akak cuma boleh makan bulgogi ajer...tu pun sebab dah cuba makan di Seoul Garden tahun lepas.

Yang lain tak pernah jumpa.  Ingatkan lokasi kat area Prima Seri Gombak..rupanya dekat dengan Sekolah Sri Gombak ajer dan terletak sebelah kanan.

Rupanya ada gak asam pedas, nasi lemak dan masakan western kat sini.  Oklah tu kan..kalau tak lalu nak telan masakan korea bolehlah pilih menu yang lain.
 Yana sorang yang makan masakan Korea..
Jajang Myeon (Noodles in Black Bean Sauce) – RM 11.00..dapat gak 
Yana rasa jajang myeon yang halal..kat tempat dia masakan ni tak halal.
akak cuba gak rasa..hermm tak minatlah pulak
Kami bertiga pilih masakan western sebab ada harga promosi (check kat sini yer)
Kami pilih Lamb Chop dan Rib Eye Steak ..masing-masing ambil air sedap sebab tak mahal sangat pun
Chicken chop  yang Imran kata  sedap.  Kami saja pilih 
menu yang berlainan sebab boleh rasa.
Dan semestinya spring potato keju dan original..rasanya lagi sedap dari yang pernah akak cuba.  Harga pun taklah mahal sangat rasanya kat sini. Bagi peminat masakan korea muslim silalah ke sini yer.

Alamat:  
SPRING POTATO (M) SDN BHD

No. 11a, Jalan SG 1/1, Taman Sri Gombak
68100 Batu Caves Selangor Darul Ehsan
No Tel : 03-61884471

Kat  springpotato.com sini ada map camner nak gi



15 ulasan:

  1. Sedapnye nampak spring potato tu..

    BalasPadam
  2. saya... kalau dapat makan dengan YANA semuanya rasa sedap....hehehehehe

    BalasPadam
  3. nyam2..nampak sedap....huhuhuhu..bila nak merasa masakan kak ina lagi ni?

    BalasPadam
  4. hari tu makan thari kat area kedai tu dan abang pegi beli spring potato, tak tahu pulak ada jual korean food :)

    BalasPadam
  5. x pernah makan kat sini lagi...tp pernah beli spring potato kat pasar malam..tp xde cheese la..huhu..

    BalasPadam
  6. dekat ngan opis ni
    lepas puasa nnt bole try makan sini hehee

    BalasPadam
  7. selamat berpuasa kak ina :)

    stay sweet ye..

    nampak sedap2 pulak korean food tu..

    BalasPadam
  8. masakan korea pon saya tak reti. Apatah lagi nak menyebutnya...hehehe

    BalasPadam
  9. spring potato.. kalau kena dengan ramuannya.. memang sedap!

    BalasPadam
  10. menarik ni kak,blh verangan korea time mkn ;D
    nak try la nti

    BalasPadam
  11. spring potato tue mengancam betul la

    BalasPadam
  12. hi kak ina...ermmm belum sampai sini lagi......yang saya dah penah pegi restoren korea sweetree di ampang dan dubu-dubu di midvalley
    Senang2 tu singgah la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com. Entries semer pasal makan, makan dan makan takde topik lain hehe

    BalasPadam
  13. kak ina help me...tadi cuba prgi cari kedai ni tapi x jumpa...bleh bg landmark lain x yg berdekatan dgn kdai ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. maaf lambat balas..terus naik ke seri gombak..lepas sekolah ada deretan kedai..kat situlah tempatnya

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...