NAK DUIT RAYA TAK?

Cabaran Duit Raya 2014

Shopping Time

Lazada Malaysia

Rabu, Julai 11, 2012

Cara Buat Tortilla Mudah

Assalammualaikum Semua

Kalau ada kulit tortilla..senang nak buat makan kudap-kudapan terutama bila tengah tonton tv reramai.  Patutnya buh hirisan tomato daun salad dan hirisan bawang besar tapi anak-anak tak gemar letak benda tu semua.
 Akak cuma letak sos cili yang telah dicampurkan dengan mayonis,
 buh ajer nugget ayam yang di potong kecil, pastu letak 
 hirisan kepingan ayam (lupa nak ambil gambar kepingan ayam ni..akak baru ambil tadi na buat resepi lain..bawang holland tak ada kena mengena dengan makanan ini yer)dan akhir sekali taburkan campuran cheese dalam botol..lipatlah ikut arahan di plastik kulit tortilla.
Tadaaaaaaa..senang bukan..akak punya isi ikut idea akak..
kalau anda ada idea lain bolehlah kongsi yer.

Macam-macam  isi tortilla yang boleh di buat..salah satunya akak pernah buat ada kat SINI

Akak pernah gak buat kulit tortilla...masa tengah rajin..sekarang ni beli ajerkkk...kalau nak tenguk kat SINI

p/s lupa lak..panaskan roti dalam pan sekejapan ajer..dalam 30 saat depan dan 30 saat belakang tortilla ajer..jangan lelama..nanti liat tau


19 ulasan:

  1. wah kak. nampak sedap ni. senang lak tu. nnt ella nak cuba.

    BalasPadam
  2. wah..senang bangat :)
    rajin ngan malas je nak buat tu
    tq kak ina

    BalasPadam
  3. wah..kreatif la kak ina..nak buat jugak la camni..senang giler..kan?

    BalasPadam
  4. thanks kak share resipi nih...nmpak sedap...

    BalasPadam
  5. waaahh... best ni.. suka menu yg simple2..

    BalasPadam
  6. lau kak ina tak tayang gambo kraft tu mmg haram le saya nak kenal... hihi.... pasni leh la try. :)) tq kak

    BalasPadam
  7. nk tanye la kak, kulitnye tu bakar dulu ke x... sy ikut resipi bakar, tp bl bakar liat sampai lenguh mulut mengunyah...

    BalasPadam
  8. Nampak sodap tuh sis..
    selalunya aku buat roti pita sendiri. isinya taburkan baby spinach + hummus + salad tomato + hirisan bawang besar + hirisan ayam = sodap

    BalasPadam
  9. dah boleh masuk masterchef blogger ni kak..hehehe

    BalasPadam
  10. simple & sedap ni.... thankz sebab shared resepi ni dgn kitorng di sini

    BalasPadam
  11. Ya Allah..simple mcm ni tp nampak sedaaap sangat...habisla sy yg tgh cube kontrol calories intake ni... nak give up ar mcm ni...hehehe

    BalasPadam
  12. salam kenal kak,
    rajin akak buat tortila sendiri..

    BalasPadam
  13. adik-adik saya suka makan nih, tapi saya tak suka.

    BalasPadam
  14. Tortilla? 1st time dengar ni.... pengsan

    BalasPadam
  15. ohh panaskan atas kuali je ye? hmmmm tq kak :)

    BalasPadam
  16. Tortilla? Sedap. Tapi jarang makan. Hehehe

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...